Airco monteur Soest

Zoekt u een aircomonteur in Soest? Dan bent u bij ons netwerk van airconditioningsbedrijven aan het juiste adres! De aan ons gelieerde professionals helpen u van A tot Z, bij al het werk omtrent uw airconditioning. Onderhoud, installatie en reparatie voeren zij uit met grootse precisie. En geven uw mobiele split airco graag een grote beurt en vullen deze bij indien nodig. Bijna alle bedrijven die u via onze service bereikt, hebben zich gespecialiseerd in klimaattechniek. Dit zorgt voor een perfecte temperatuur bij u thuis. Wilt u de offertes van specialisten vergelijken? Vul ons contactformulier in en ontvang meerdere offertes (max.5) geheel vrijblijvend van de verschillende leveranciers die met ons samenwerken. Een voordeel van het vergelijken is dat u op uw voorwaarden het bedrijf kan uitkiezen waarmee u verder contact wilt.

Airconditioning Soest

Installatie en reparatie service

De installatie van uw airconditioning wordt op secure wijze uitgevoerd door één van de bedrijven die zich bij ons samenwerkingsverband aangesloten hebben. Nadat u uw wensen opgeeft, zorgen zij ervoor dat het aircosysteem op perfecte wijze bij u thuis wordt geïnstalleerd. Vertoont uw huidige airconditioning gebreken, zelfs na het bijvullen? Dan is het tijd voor een grote beurt, ofwel reparatie. Een professional uit onze service voorziet uw airco van een kwalitatief hoogstaande reparatie en ziet erop toe dat de split of mobiele airco weer jarenlang meegaat.

Onderhoud

Het is belangrijk om uw airco af en toe bij te laten vullen. Hierdoor blijft deze deugdelijk werken. De bij ons netwerk aangesloten bedrijven kunnen uw airconditioning voor u bijvullen. Bij periodiek onderhoud controleren zij de rest van de machine direct! Dit onderhoud zorgt ervoor dat uw airconditioning er weer een jaar tegenaan kan. We raden aan om de 12 maanden onderhoud te laten uitvoeren, zodat uw airco in Soest optimaal blijft werken.

Airco onderhoud in Soest

Diverse airco modellen en systemen

Zoekt u een specialist die u helpt bij de installatie, het onderhoud en de reparatie van uw airco? Kiest u voor een wand-, cassette-, plafond- of vloermodel? Of toch liever een type met enkele split? Of mobiele airco, die u overal kunt plaatsen? Dankzij onze service vindt u gemakkelijk een professional uit Soest die u hierin wil adviseren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft uw airco een grote beurt nodig? Bent u op zoek naar goedkope manieren om uw airconditioning bij te vullen? Of wilt u weten wat de laatste trend is in klimaattechniek? Wij vormen een netwerk van airco bedrijven die ook werkzaam zijn in Soest. Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van deze bedrijven. Zij voorzien u van de installatie, het onderhoud en de reparatie van uw mobiele en split airconditioning.

  Gratis offertes vergelijken
  U ontvangt maximaal 5 offertes.

  Te verrichten werkzaamheden: (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Multi-split

  Multi split airco
  Het grote voordeel van multi-split airconditioning? Omdat het meerdere splits heeft, verkoelt u er verscheidene kamers mee van uw huis. Dit betekent dat u eenvoudig de temperatuur in elke kamer bepaalt. Omdat het bijvullen en ander onderhoudswerk van de installatie ervaring en speciale gereedschappen vraagt, adviseren wij een erkend vakman uit Soest in te huren voor dit werk. De kosten voor een onderhoudsbeurt van de multi-split modellen hangen af van de veroudering van het model, en eventuele reparaties die nodig zijn.

  Enkele split

  Enkele split airco Soest
  Kiest u voor een aircosysteem met enkele split, dan gaat u voor een machine met één binnen- en buitenunit. Deze airconditioning kan één kamer in uw woning verkoelen. Als u kiest voor de mobiele variant, dan verplaatst u deze gemakkelijk van de ene naar de andere kamer. Het nadeel van deze enkel split variant is dat u altijd de afvoerslang ergens kwijt moet. Ook voor eenvoudige modellen geldt dat het u vullen en de installatie over dient te laten aan een ervaren specialist.

  VRF airco systeem

  VRF airco systeem Soest
  Een VRF aircosysteem regelt de temperatuur voor een geheel gebouw. Dankzij de klimaattechniek Variable Refrigerant Flow werkt het apparaat als verkoeler én verwarming. Eventueel is het zelfs een optie de ene ruimte te verwarmen, terwijl u een kamer verderop de koeltechniek activeert. Om het gemak nog verder te vergroten is het een mogelijkheid om de VRF techniek te koppelen aan een vloerverwarming. Om de werking van de VRF techniek te blijven garanderen is het verstandig deze periodiek te controleren bij een beurt.

  Wandmodel

  Wandmodel airco
  Zoekt u naar een gebruiksvriendelijke airconditioning die eenvoudig is te vullen? Kies dan voor een wandmodel. Na de installatie hangt het aan de muur en voorziet het uw woonkamer van een egale koele luchtstroom. Het voordeel van een wandmodel is dat deze meestal vlak onder het plafond hangt, zo krijgt de gehele ruimte in één keer de nodige verkoeling. Het nadeel is dat u hierdoor wel altijd het aircosysteem blijft zien. Laat de installatie jaarlijks onderhouden voor een blijvende werking.

  Raammodel

  Raammodel airco Soest
  Heeft u een hotel? Ga dan voor een raammodel airco. Deze plaatst u simpelweg in een gat in de muur, met enkele beugels. Het raammodel bestaat uit één compact apparaat, waardoor u hiervoor geen extra aansluitingen hoeft te maken. Nadelig aan de (wat oudere) raammodellen is dat deze veel herrie kunnen maken. Controleer dit voordat u deze aanschaft voor de hotelkamers. Kom via ons samenwerkingsverband in contact met een bedrijf dat voor u de installatie, het onderhoud – de zogeheten grote beurt – en de reparatie kan uitvoeren.

  Cassettemodel

  Casettemodel airco Soest
  Als u uw airconditioning het liefst wegwerkt in huis, raden wij een cassettemodel aan. Deze bouwt u in het plafond in, waarna slechts het rooster zichtbaar is. Na het bijvullen verdeelt het apparaat koele lucht over uw woon- of slaapkamer. Het cassettemodel is tevens een populaire keuze voor winkels en grotere kantoorpanden. Doordat het hele model achter het plafond zit, is een reparatie en ander onderhoudswerk wel iets lastiger, zeker bij een plotselinge storing. Geef dus op een schematische tekening aan waar alle onderdelen zitten.

  Plafondmodel

  Airco reparatie Soest
  Bepaalde systemen voor klimaattechniek bevestigt u eenvoudig aan de plafondbalken. Kies bijvoorbeeld voor inbouwen met een cassettemodel, of voor een breder type. Van boven wordt koele lucht door uw woon- of slaapkamer geblazen. Wilt u niet dat de airco in zicht is? Kies dan voor een cassettemodel. Voorwaarde voor de installatie van een plafondmodel bij uw woning of bedrijfspand in Soest is wel dat het plafond over de nodige draagkracht beschikt. Zo niet, dan is het wellicht nodig een verlaagd plafond te plaatsen.

  Vloermodel

  Vloermodel airco Soest
  Uw woning vanaf de vloer verkoelen? Kies voor een vloermodel airconditioning! Een positief punt bij de plaatsing van een vloermodel is dat u deze eenvoudig onder de vensterbank of als een soort radiator wegwerkt. Op deze manier blijft de uitstraling van de woonruimte gelijk. Wel moet u opletten bij de indeling van de woonkamer: het meubilair mag de luchtstroom niet blokkeren. Een professional uit ons netwerk in Soest helpt u met plezier bij het bijvullen van de koelingsvloeistof of zorgt voor de volledige beurt.

  Mobiele airco

  Mobiele airco Soest
  Indien u er waarde aan hecht dat uw aircosysteem verplaatsbaar is, kiest u voor mobiele airco. Dit mobiele koelsysteem kunt u eenvoudig in iedere huiskamer gebruiken. De specialisten aangesloten aan ons netwerk verlenen hierin service. Zij doen de installatie, het onderhoud (o.a. vullen) en de reparatie! Dankzij het verrijdbare koelsysteem creëert u zonder al te hoge kosten een aangename temperatuur in elke woonruimte. Zorg er wel voor dat overal de mogelijkheid bestaat voor het afvoeren van de warme lucht via de afvoerslang.

  Zelf het onderhoud uitvoeren

  Om de bovenstaande voordelen van een regelmatige beurt te bereiken, is er een aantal dingen die u zelf kunt uitvoeren. Het belangrijkste is een maandelijkse controle van de filters. De filters zullen, zeker bij actief gebruik, vol raken met stof en ander vuil. U kunt deze stofzuigen of uitwassen, en daarna opnieuw in het apparaat plaatsen. Is het reinigen van de filters geen optie? Laat deze dan vervangen door een expert van onze service in Soest. Daarnaast moet u bij een single split unit het buitendeel regelmatig controleren op vuil of obstakels voor het ventilatie gedeelte. Deze kunnen de werking belemmeren, of zelfs zorgen voor een storing in de techniek. Hetzelfde geldt voor stof en vuil bij de binnenunit. Maak deze af en toe schoon met een vochtige doek, om ook de gecirculeerde lucht schoon te houden. Het zijn maar kleine handelingen, maar door zo’n onderhoudsbeurt af en toe uit te voeren, blijft uw airconditioning gegarandeerd in optimale staat. Vraag via ons contactformulier vrijblijvend enkele prijsopgaven aan.

  De airco bijvullen?

  Er is nog één noodzakelijk element in het onderhoud van de airco, en dat is het bijvullen van het koelmiddel. Het koelmiddel is essentieel in de werking van uw single split unit, en met een gemiddeld gebruik, verliest u per jaar ongeveer 10 – 15% van dit middel. Het is dus belangrijk om deze elk jaar aan te vullen. Het bijvullen van de airco is echter een klus die u niet zelf kunt uitvoeren. Het komt nogal precies met welk koelmiddel er bijgevoegd dient te worden, en daarnaast bestaan er speciale gereedschappen nodig om de airconditioning te openen. Wanneer u jaarlijks een expert uit Soest laat langskomen voor het bijvullen van uw airconditioning, dan is het aan te raden deze tevens een snelle onderhoudscontrole te laten uitvoeren. Een eventuele reparatie is dan direct af te handelen, zodat u problemen in de toekomst voor bent. Menig aircospecialist biedt de service van een onderhoudscontract. Hiermee verzekert u zich van een jaarlijkse onderhoudsbeurt tegen lage kosten.

  Airco laten bijvullen Soest

  Voordelen van een regelmatige onderhoudsbeurt

  Bij elk koelapparaat dat u koopt bij specialisten uit Soest wordt u waarschijnlijk op het hart gedrukt om deze goed te onderhouden. Het is waar dat vaak een juist onderhoud de werking en het rendement van een installatie zal optimaliseren, zodat u zo lang mogelijk van uw investering geniet. Dit geldt ook voor het aanschaffen van een airconditioning. Het is belangrijk dat u naast de jaarlijkse onderhoudsbeurt, de buiten- en binnenunits periodiek controleert en onderhoudt. Een dergelijke service brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:

  • Levensduur: De airconditioning zal ten eerste een langere levensduur krijgen.
  • Werking: Wanneer u de juiste aandacht besteedt aan het onderhouden, dan zal de airco beter blijven functioneren, en voorkomt u onnodige reparaties of complicaties.
  • Rendement/Verbruik: Hoe beter u de units schoonhoudt, hoe minder deze zullen worden belemmerd in het functioneren. Dit leidt ertoe dat er minder energie nodig is om de airco optimaal te laten werken.
  • Leefklimaat: Tot slot voorkomt een periodieke onderhoudsbeurt tevens dat er schimmels of bacteriën in het toestel kunnen groeien. De lucht die naar binnen wordt geblazen blijft zo schoon, en vormt geen gevaar voor de gezondheid van u en uw huisgenoten.

  Tips voor het kopen van een split unit

  Wilt u graag meer koeling in huis tijdens de Nederlandse zomers, en bent u niet van plan om de hele tijd een ventilator met u mee te slepen door het huis? Een vast single of multi split koelapparaat vormt dan voor u de beste optie. Een single unit beschikt over één vast gedeelte binnenshuis, en één buitendeel, een multi-split variant heeft meerdere vaste binnendelen, en één buitenunit. Voordat u een dergelijk model aanschaft is het aan te raden bij een aantal zaken stil te staan.

  • Plaatsing: Bepaal op voorhand waar u het systeem exact wil plaatsen. Wanneer de installatie is aangelegd, verandert u de positie niet gemakkelijk weer.
  • Capaciteit: Kijk naar de capaciteit van de delen. Wilt u een gehele kamer verkoelen, dan dient u het apparaat strategisch te plaatsen.
  • Buitenunit: Houdt rekening met de buitenunit. Kan deze op een plat dak worden geplaatst, of moet u deze ophangen? Houdt ook rekening met het lawaai dat dit gedeelte produceert.
  • Ruimte: Een airconditioning koelt vaak ook de ruimte eronder deels mee, kijk dus goed naar waar u de units plaatst. Als u de unit plaatst boven een lege kelder betekent dit dat de airco veel meer energie zal verbruiken.

  Airco capaciteit berekenen

  Voordat u kiest voor een bepaalde airconditioning is het noodzakelijk om te berekenen hoeveel deze eigenlijk moet koelen, en welke capaciteit dus vereist is. De capaciteit van een airco wordt gemeten in Watt, en deze wattage staat altijd aangegeven bij de productinformatie in de winkel. Zo weet u zeker dat er altijd een aangename temperatuur heerst. Het berekenen van de capaciteit, of de koelbelasting zoals je het ook wel noemt, is niet heel ingewikkeld, en doet u eenvoudig zelf in drie stappen. Begin met de berekening van de inhoud van de te verkoelen ruimte(s). Dit doet u door de lengte x breedte x hoogte te nemen van elke kamer. Daarna dient u de factor van de woonruimte te bepalen. Een factor 30 staat voor een goed geïsoleerde ruimte, factor 40 voor ruimtes met een matige isolering en relatief groot raamoppervlak, en factor 50 voor ruimtes met een hoge warmtelast. De derde stap is het vermenigvuldigen van de kamerinhoud met de factor. Het getal dat hieruit komt is de hoeveelheid Watt die uw nieuwe airconditioning minimaal aan koelvermogen dient te hebben. Het is daarnaast verstandig om altijd iets meer koelvermogen te nemen dan minimaal noodzakelijk. Hiermee voorkomt u een koelstoring en vermindert u de mate van onderhoudswerk.

  airco capaciteit

  Veelvoorkomende storingen en problemen

  Net als alle andere apparaten is het mogelijk dat er bij een airconditioner een probleem optreedt. De meest voorkomende storing bij airconditioners is lekkage van de koelvloeistof. Wanneer dit probleem optreedt, dan adviseren wij om direct contact op te nemen met een ervaren monteur uit Soest. Deze kan voor u de airco bijvullen, of een andere reparatie afhandelen. Een andere regelmatig gehoorde storing is stank van het aircosysteem. Deze stank is meestal het gevolg van te weinig reiniging. Maak om een storing te voorkomen, het systeem minimaal eens per jaar schoon met een sopje, en zuig de filters schoon met een kruimelzuiger.

  Merken

  Vertoont uw huidige aircosysteem een storing en is deze dus hoognodig aan vervanging toe? Dan hoeft u niet alleen te kiezen uit mobiele en vaste systemen, maar ook uit diverse merken. De meeste leveranciers uit Soest werken samen met verschillende A-merken, en bieden in sommige gevallen ook nog een huismerk aan. Het grote voordeel van de bekendere merken is dat deze een hoogwaardige kwaliteit bieden. U bent daarnaast altijd verzekerd van een lange levensduur en uitstekende garantie voorwaarden. Bij een huismerk is de kwaliteit iets lager, maar is de prijs ook aanzienlijk kleiner. Het is verstandig om het aanbod van verschillende aanbieders te vergelijken.

  mitsubishi

  Mitsubishi

  Het eerste merk waar wij u graag meer informatie over willen geven is Mitsubishi. Bij deze fabrikant krijgt u de keuze uit een groot aantal systemen. Zowel een eenvoudige mobiele airco, als een compleet geïntegreerd systeem voor in een kantoorpand behoren tot de mogelijkheden. Bij Mitsubishi wil men bovendien graag bijdragen aan een duurzame samenleving. Daarom kunt u tevens kiezen voor elektronische warmtepompen. Met een warmtepomp zult u aanzienlijk op de energiekosten besparen. Alle producten van dit bedrijf levert men met professionele installatiehulp.

  daikin installatie

  Daikin

  Een tweede fabrikant die aandacht verdient is Daikin. Daikin is één van de oudste fabrikanten op het gebied van koelingsystemen, maar biedt naast koelsystemen ook verwarming- en vriessystemen. Het bedrijf besteedt zeer veel aandacht aan duurzaamheid, onder meer door haar eigen compressoren en koudemiddelen te produceren. Daarnaast werkt men met een eigen milieumanagementsysteem, dat de uitstoot van CO2 in de lucht helpt te verminderen. Een tweede uitgangspunt waarmee men werkt is hoge kwaliteitseisen. Alle producten voldoen aan zowel interne als strenge externe kwaliteitseisen.

  panasonic airconditioning

  Panasonic

  Een volgende specialist is Panasonic. Het belangrijkste kernpunt van deze fabrikant is energie efficiëntie. Dit betekent dat alle producten zeer energiezuinig werken, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Om deze energie-efficiëntie te bevorderen, is het tevens een optie te kiezen voor een VRF systeem, dat zowel koelt als verwarmt. Bij Panasonic krijgt u bovendien 5 jaar garantie op elke buitenunit, zo verzekert men u van een snelle ondersteuning als er een storing optreedt.

  mitsubishi heavy industries Soest

  Mitsubishi Heavy Industries

  Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de Mitsubishi Heavy Industries afdeling. Deze afdeling levert aircosystemen voor grotere bedrijven, winkels en kantoorpanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een compleet veelvoudig model voor in een ziekenhuis, of voor een speciaal apparaat dat de koeling van een fabriekshal regelt. De kosten voor de grotere systemen zullen relatief hoog liggen, maar tevens een groot voordeel bieden. Vraag bij leveranciers uit Soest naar de mogelijkheden, en bijbehorende prijzen voor uw bedrijf in Soest.

  airco installateur Soest

  Besparen door te vergelijken

  Wil u graag meer weten over bepaalde voordelen of heeft u een airconditioning unit op het oog waarvan u graag hoort wat de voordelen zijn? De bij ons samenwerkingsverband aangesloten experts in de koeltechniek geven u met alle plezier de laatste ins- en outs van het product. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor een single of multi split systeem? Of bepaalt u graag samen met een professional wat voor u de beste keuze is? Behoefte aan meer informatie over de kosten van een onderhoudsbeurt? Aarzel dan niet om ons netwerk in te schakelen. Door het invullen van het contactformulier ontvangt u meerdere offertes (maximaal 5) van airco monteurs uit Soest die bij ons zijn aangesloten. Vergelijk de offertes op prijs en voorwaarden en kies een bedrijf uit die voor u de installatie, het onderhoud, of de reparatie mag uitvoeren.