Airco monteur Limburg

Een aircomonteur gezocht? Wij vormen een netwerk van airconditioning bedrijven, ook werkzaam in Limburg. Zij kunnen u helpen met het bijvullen van uw airconditioning, maar ook met de installatie, het onderhoud en de reparatie. Ook voor split als mobiele airco kunt u bij ons netwerk terecht. Bij iedere beurt wordt er gelet op klimaattechniek. Naast airco helpen de aan ons gelieerde bedrijven u ook met de juiste verwarming bij u thuis. Wilt u uw slaapkamer verwarmen? Of zoekt u simpelweg goedkope service in Limburg? Vraag via het contactformulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van airco bedrijven uit uw regio. U ontvangt tot maximaal 5 prijsopgaven. Vergelijk deze zelf op prijs, aanbod en voorwaarden en vind zo een monteur die voor u de klus afhandelt!

Airconditioning Limburg

Installatie en reparatie service

Het is belangrijk om de installatie van uw airco op een juiste wijze te laten plaatsvinden. Wij werken alleen samen met ervaren personeel in Limburg dat een relevant diploma bezit. Iedere installatie voert het met grote precisie uit. Uw airconditioning krijgt een grote beurt en indien gewenst stellen we een contract op voor periodiek onderhoud. Heeft de airconditioning een storing? We voorzien deze graag van een reparatie. Het hoort allemaal bij onze service, waarbij we u van A tot Z van dienst willen zijn.

Onderhoud

Om een reparatie te voorkomen, kunt u een contract voor periodiek onderhoud opstellen. Bij een periodieke onderhoudsbeurt komen we eens per jaar bij u in Limburg langs om uw airconditioning van onderhoud te voorzien. We geven deze een grote beurt en vullen uw split of mobiele airco aan. Door deze goed bij te vullen en een kritische analyse van de machine uit te voeren, zorgen we ervoor dat deze weer snel goed werkt. We raden u aan om direct na de installatie een afspraak voor jaarlijks onderhoud te maken.

Airco onderhoud Limburg

Diverse airco modellen en systemen

Wij leveren verschillende soorten aircosystemen. Kiest u voor mobiele of split airconditioning? Wilt u het liefst een plafond-, cassette- of raammodel? Laat u informeren door één van de specialisten uit ons netwerk in Limburg over allerhande typen airco-apparaten. Voor ieder model geldt dat zij u bij iedere grote beurt bijstaan: van de installatie tot het onderhoud en de reparatie!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw airconditioning in Limburg bijvullen? Is bij de split airco een reparatie wenselijk? Wij bieden u allerhande service omtrent uw airconditioning. Of wilt u de prijs weten voor een grote beurt? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in en ontvang meerdere offertes (max.5) van verschillende bedrijven bij u in de buurt. Door de voorstellen te vergelijken, bespaart u meteen op uw totale kosten. Zo kiest u altijd voor goedkope service!

  Gratis offertes vergelijken
  U ontvangt maximaal 5 offertes.  Soort aanvraag (*)  Te verrichten werkzaamheden: (*)

  Te verrichten werkzaamheden: (*)

  Soort woning: (*)

  functies van de airco (*)  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Multi-split

  Multi split airco Limburg
  Kiest u voor een multi-split airco? Dankzij meerdere splits verkoelt u hier verscheidene kamers mee. Daarnaast schakelt u gemakkelijk tussen de standen en ruimtes, zodat u altijd de perfecte temperatuur krijgt. Een multi-split apparaat eist het nodige onderhoudswerk. Wij adviseren om jaarlijks een vakman langs te laten komen voor het vullen van de koelingsvloeistof, of het uitvoeren van een nodige reparatie. De kosten voor een onderhoudsbeurt hangen af van de tijd die de professional hiervoor nodig heeft, en de gebruikte materialen.

  Enkele split

  Enkele split airco
  Airconditioning met een enkele split heeft één binnenunit en één buitenunit, die onderling verbonden zijn. Een model met enkele split verkoelt altijd één kamer tegelijk. De installatie van een dergelijk model is niet heel ingewikkeld. U kunt dit eventueel eigenhandig afhandelen, mits u een dergelijk klusje eerder hebt gedaan. Houd er wel rekening mee dat als de afvoer niet op de juiste manier is geïnstalleerd, er spoedig een storing zal optreden. U zult dan alsnog een expert uit Limburg moeten inschakelen voor een reparatie of ander onderhoudswerk.

  VRF airco systeem

  Airco reparatie Limburg
  Als u een aircosysteem wil dat in één keer de temperatuur binnen een geheel gebouw regelt. Dan is VRF een aanrader. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dat betekent dat de hoeveelheid koeling varieert binnen het systeem. Het grote voordeel van de VRF technologie is dat u hele gebouwen kunt verkoelen, verwarmen en ventileren, waarbij u zelfs de ene kamer laat verkoelen, terwijl u de andere verwarmt. Afhankelijk van de exacte installatie, is het mogelijk om VRF-systemen te koppelen aan een vloerverwarming.

  Wandmodel

  Wandmodel airco Limburg
  Een wandmodel airco installeert een monteur gemakkelijk aan de muur. Het is een gebruiksvriendelijk systeem, dat behalve voor het bijvullen geen groot onderhoudswerk vraagt. Het vullen van het wandmodel laat u het beste over aan een erkend airconditioningspecialist uit Limburg. Deze zal het bijvullen in een handomdraai voor u afhandelen, en ervoor zorgen dat de aircondtioner de komende tijd niet meer in storing raakt. De prijs voor een dergelijke onderhoudsbeurt ligt rond de €150,-, en is afhankelijk van eventuele extra klussen.

  Vloermodel

  Vloermodel airco
  Als u uw woning graag van onder verkoelt, kiest u het beste voor een vloermodel airco. Van beneden blaast deze koele luchtgolven door uw woning. Een ander voordeel van het vloermodel is dat u die kan wegwerken achter een soort radiator, of onder de vensterbank. Hierdoor valt de airconditioner minder op, waardoor de uitstraling van het interieur hetzelfde blijft. Het nadeel van een vloermodel is dat u de luchtstroom niet mag blokkeren. Plaats hier dus geen meubilair voor.

  Cassettemodel

  Casettemodel airco
  Zoekt u airco die niet opvalt in huis? Kies dan voor een cassettemodel. U bouwt dit gedeeltelijk in het plafond in, waardoor u slechts het rooster zult zien. Het cassettemodel blaast de koele lucht in verschillende richtingen. Voor de plaatsing van een cassettemodel is wel een stevig plafond vereist. het nadeel van dit model is dat een service beurt relatief lastig is, doordat het hele systeem achter de plafondplaten is weggewerkt. Houd er rekening mee dat een eventuele reparatie of vullen extra kosten meebrengt.

  Plafondmodel

  Plafondmodel airco Limburg
  Zoekt u een plafondmodel als airconditioning? Er bestaan meerdere opties. Zo is het een optie te kiezen voor een cassette-apparaat, maar ook voor bredere modellen. De werkruimte wordt op evenredige wijze verkoeld. De meeste plafondmodellen vormen met name een geschikte oplossing voor bedrijven en kantoren, maar ook voor particuliere woningen bestaan er plafondoplossingen. Het is hierbij wel verstandig om met de airconditioningspecialist uit Limburg te overleggen over de mogelijkheden en de installatiekosten. Vergelijk altijd diverse offertes om een goed prijsoverzicht te krijgen.

  Raammodel

  Raammodel airco
  Voor hotels vormen raammodellen een uitstekende optie. De raammodellen plaatst men eenvoudig in een gat in de muur, en heeft voor de installatie weinig meer nodig dan een aantal beugels. Bij raammodellen dient u er echter wel rekening mee te houden dat deze regelmatig een beurt voor onderhoud nodig hebben om een storing te voorkomen. Laat het raammodel op tijd vullen, en kijk of er een reparatie nodig is. Hierdoor verlengt u de levensduur aanzienlijk, en voorkomt u dat u het hele raammodel moet vervangen.

  Mobiele airco

  Mobiele airco Limburg
  Kiest u voor mobiele aircosystemen, dan is zeer gericht koelen mogelijk. Dankzij deze klimaattechniek plaatst u het apparaat in een willekeurige kamer en zet u de verkoeling aan. Genieten? Zeker met mobiele technologie! Het nadeel van een verrijdbaar koelsysteem is dat u altijd plek dient te hebben voor de afvoer van de warme lucht. Dit gaat met een afvoerslang, welke u door het raam of een deur naar buiten leidt. Er bestaan geen verrijdbare airconditioners zonder afvoerslang, wat betekent dat er altijd een raam of luchtrooster in de ruimte moet zitten.

  Zelf de airco onderhouden

  Wanneer u zeker wil weten dat de airconditioning goed werkt, dan dient u deze regelmatig te onderhouden. Hoewel een periodieke onderhoudsbeurt door een professional gewenst is, zijn er een aantal zaken waarvoor geen officiële onderhoudsbeurt nodig is. De professionals uit ons netwerk werkzaam in Limburg hebben in onderstaand lijstje een aantal elementen voor een dergelijke kleine onderhoudsbeurt op een rij gezet. Deze klussen gaan met name op voor het onderhoud aan een (single) split airco.

  • Buitenunit. De ventilator van het buitendeel van uw airconditioning zal vrij moeten staan. Om dit te waarborgen raden wij aan de buitenunit periodiek te controleren en eventueel vuil van de installatie weg te halen.
  • Filters. Om de werking van uw split aircomodel te waarborgen is het regelmatig controleren van de filters een must. Met name in de zomermaanden dient u dit minimaal één keer per maand te doen. U maakt de filters het beste schoon met een stofzuiger, of in een standaard afwassopje.
  • Binnenunit. Naast het buitendeel dient ook het binnendeel van de split unit vrij te zijn van stof en vuil. Zo weet u zeker dat er alleen schone lucht naar binnen wordt geblazen.

  Deze drie onderdelen van een kleine onderhoudsbeurt lijken weinig om handen te hebben, maar leiden niet alleen tot een langere levensduur van het apparaat en een beter functioneren van de delen. Ze zorgen tevens voor een schonere lucht binnenshuis en een verminderd verbruik van energie.

  Tips voor het kopen van een nieuwe airco

  Tijdens de Nederlandse zomers is het erg fijn om in uw woon – of slaapkamer een airco te plaatsen. Wilt u graag dat de airconditioning flexibel is, en dat u altijd van een optimale koeling geniet? Kies dan voor een mobiele unit. Deze kunt u van het ene vertrek naar het andere meenemen, en in alle richtingen instellen, zodat u altijd van een heerlijk binnenklimaat profiteert. Het is hierbij wel van belang dat u kiest voor een model dat aan al uw eisen voldoet. Hieronder vindt u enkele tips voor het aanschaffen van een mobiele airco.

  • Hoeveel geluid hoort u als u de airco inschakelt?
  • Hoeveel capaciteit heeft de airconditioning?
  • Is de opvangbak voor het condenswater groot genoeg?
  • Is het apparaat gemakkelijk te onderhouden?
  • Is de luchtstroom gemakkelijk te veranderen?
  • Hoe komt deze unit uit de keuring?
  • Hoe zwaar is de airco?

  Hebt u liever een continue luchtstroom door het hele huis? Dan is de keuze voor een vaste installatie het beste. Vraag één van de specialist uit ons netwerk om meer informatie. Vul voor het ontvangen van meerdere vrijblijvende offertes ons contactformulier in.

  De airconditioning bijvullen?

  Hebt u het idee dat de airco niet zo goed meer koelt? Of is de binnenkomende lucht niet meer zo fris als anders? Het is mogelijk dat bijvullen dan vereist is. Bij gemiddeld gebruik zult u namelijk per jaar zo’n 10 – 15% koelmiddel verliezen. Wij krijgen van onze klanten uit Limburg vaak de vraag of zij dit middel niet zelf kunnen bijvullen. Dit is echter een klus die alleen de vakman kan uitvoeren. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig waarmee men de unit openmaakt. Daarnaast is het van belang dat exact het juiste middel wordt toegevoegd, om de werking van de installatie te waarborgen. Wij raden aan om jaarlijks contact met een airconditioning specialist uit ons netwerk op te nemen voor het bijvullen en controleren van uw single split unit. Deze kan dan tevens mogelijke beschadigingen repareren, of indien nodig de filters vervangen. Op deze wijze zult u de levensduur van de installatie optimaliseren, evenals het rendement.

  Airconditioning laten bijvullen Limburg

  Veelvoorkomende storingen en problemen

  Hoewel u er bij periodiek onderhoud vanuit kunt gaan dat de levensduur van uw airconditioning optimaal blijft, is het mogelijk dat er op een gegeven moment een storing optreedt. Een storing hoeft geen groot probleem te vormen, maar het is verstandig om contact te zoeken met een erkend vakman uit Limburg. Wellicht is het noodzakelijk om het apparaat te vullen, of is er een andere service vereist. Veelvoorkomende storingen van split airco systemen zijn lekkage, stank en een onvoldoende koeling. Omdat het onderhoud en de reparatie van een aircosysteem relatief lastig is, raden wij af om zelf een storing proberen te herstellen.

  Merken

  Het aanschaffen van een single of multi split unit vereist enige voorbereiding. Zo is het verstandig om de aanbiedingen van diverse merken naast elkaar te leggen. Er bestaan heel wat airconditioning merken, die allen een geheel eigen assortiment aanbieden. Onder meer Mitsubishi, Daikin, Panasonic en Samsung vormen voorbeelden van wat bekendere A-merken. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog huismerken van lokale leveranciers. Het voordeel van een huismerk is dat u hier vaak minder geld voor hoeft te betalen, het nadeel is dat de kwaliteit en levensduur vaak lager is. Hebt u een beperkt budget? Kijk dan liever naar de budgetlijnen bij de A-merken.

  mitsubishi airco

  Mitsubishi

  Een zeer bekend bedrijf op het gebied van aircosystemen is Mitsubishi. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige mobiele airco, of een geheel geïntegreerd systeem, bij Mitsubishi vindt u wat u zoekt. Kies voor de standaard Room Airconditioners voor bij u thuis, of een City Multi VRF package als u een compleet klimaatsysteem werkt. Omdat het bedrijf wil bijdragen aan een duurzame samenleving, biedt het naast airconditionings ook elektrische warmtepompen aan. Voor deze warmtepompen is het soms mogelijk subsidie aan te vragen.

  daikin airconditioning

  Daikin

  Eén van de marktleiders op het gebied van HVAC-R systemen is Daikin. Deze wereldwijde fabrikant heeft ook in Nederland een dochteronderneming, en biedt naast koelsystemen ook verwarming- en vriessystemen. Daikin is de enige fabrikant die haar eigen compressoren en koudemiddelen produceert. Daarnaast werken ze hier met een eigen milieumanagementsysteem en produceren ze milieuvriendelijke producten. Hierdoor is Daikin nauw betrokken bij de bescherming van het milieu. Daarnaast staat de fabrikant voor kwaliteit, men houdt continu de interne en externe kwaliteitseisen in het oog.

  panasonic airco

  Panasonic

  Een derde merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Panasonic. Bij Panasonic bent u aan het juiste adres voor een uitstekende service en hoge kwaliteit producten. Het bedrijf staat voor energie efficiëntie en besparing. Dit betekent dat alle artikelen weinig energie kosten, terwijl de effectiviteit wel hoog blijft. Daarnaast heeft men bij Panasonic een jarenlange ervaring met het ontwikkelen van koelsystemen. Het staat daarom ook voor innovatie en een hoge klanttevredenheid. Voor alle airco’s van Panasonic krijgt u vijf jaar garantie.

  mitsubishi heavy industries

  Mitsubishi Heavy Industries

  Een speciale afdeling bij Mitsubishi is de Heavy Industries afdeling. Hier produceert men klimaatsystemen voor kantoren, industriële bedrijven en winkels. Dankzij de airconditioners van de Heavy Industries weet u zeker dat alle werknemers genieten van een aangenaam woonklimaat, waardoor de productiviteit stijgt. De modellen van Mitsubishi voldoen allen aan de hoogste standaardeisen, en krijgen een energielabel A. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een airco van deze aanbieder? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via het contactformulier.

  Airco capaciteit berekenen

  Om zeker te zijn van een aangename temperatuur in huis, dient u te berekenen welke capaciteit de airco zal moeten krijgen. Deze capaciteit staat ook wel bekend onder de term koellastberekening. Een vereenvoudigde versie van deze berekening bestaat uit drie stappen. De eerste stap is het berekenen van de inhoud van de ruimte. Dit doet u door de lengte x breedte x hoogte van de ruimte te nemen. Als het gaat om meerdere ruimtes moet u per ruimte de inhoud berekenen. De tweede stap is het bepalen van de factor van de kamer(s). Het gaat dan om de mate waarin de kamer geïsoleerd is. De laagste factor is 30, deze staat voor goed geïsoleerde ruimtes, met weinig ramen. De factor 40 staat voor minder geïsoleerde ruimtes, met een groot glasoppervlak of veel elektronische apparaten. De factor 50 is de hoogste, het gaat dan om ruimtes met een extreem hoge warmtelast. U moet tot slot beide getallen met elkaar vermenigvuldigen (inhoud x isolatiefactor), en het getal dat hier uitkomt is de hoeveelheid Watt aan koelvermogen waaraan uw airconditioning minimaal moet voldoen. Het koelvermogen wordt bij elke airco aangegeven. Onze experts adviseren om altijd iets meer koelvermogen te nemen dan dat minimaal vereist is. Dan hoeft de machine niet op maximaal vermogen te draaien.

  Besparen door te vergelijken

  Bent u van plan om een airconditioning aan te schaffen, en weet u welk model u graag wil hebben? Dan is het verstandig om de aanbiedingen van meerdere experts naast elkaar te leggen. Zo kan het per aanbieder uit Limburg verschillen hoeveel u moet betalen voor een bepaalde airconditioning, waarbij men soms ook nog speciale kortingen aanbiedt. Een tweede verschil in prijzen komt voort uit de installatieduur en –techniek die men gebruikt. Sommige installateurs werken op basis van een uurtarief, terwijl anderen een vast bedrag rekenen. Tot slot zullen sommige aanbieders kosten rekenen voor het afleveren en voorrijden, terwijl anderen dit insluiten bij de aangeboden prijs. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken vindt u altijd een offerte die aansluit bij uw wensen, en is het mogelijk om tot wel 25% te besparen op de installatie van een klimaatbeheersingsysteem bij u thuis!
  airco capaciteit berekenen