Airco onderhoud laten verrichten?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar

Gratis offertes vergelijken


Airco onderhoud

Heeft u net een nieuwe split unit of mobiele airconditioning systeem aangeschaft voor huis? Als u de airco jaarlijks laat onderhouden dan verlengt u de levensduur en zorgt u ervoor dat er minder kans op een storing is. Als u er niet voor kiest om de airco te jaarlijks aan een onderhoudsbeurt te laten voldoen dan loopt u risico dat de machine minder goed gaat werken en meer energie verbruikt. Kortom, het kost u dan geld.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wilt u graag meer informatie over wat een onderhoudsbeurt bij u in huis of het kantoor kost? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan van koeltechniek monteurs bij u in de buurt.

Waarom jaarlijks onderhoud?

Airconditioning systemen hebben filters die allerlei kleine deeltjes uit de lucht halen om deze te filteren voordat hij ze weer uitblaast. U kunt begrijpen dat deze steeds voller komt te zitten met deze (stof)deeltjes.

Hoe langer het duurt voordat een filter in een airco vervangen wordt, hoe minder goed deze werkt. Een ander nadelig effect van deze volle filter is dat de airconditioning ook steeds meer energie nodig is. Tijdens de onderhoudsbeurt zal een vakbekwame monteur er voor zorgen dat het filter vernieuwt wordt en de mobiele of split unit airconditioning schoongemaakt wordt.

airco onderhoud

Onderhoudsbeurt

Tijdens de onderhoudsbeurt zal een monteur uw airco nakijken op enkele punten. Normaliter zal hij de volgende checklist nagaan bij alle airconditioning koelsystemen. Wij hebben voor het gemak een split unit airco ter voorbeeld genomen, maar dit is ook toepasbaar op mobiele systemen.

Eerst zal de vakman kijken of de split unit of mobiele airco goed functioneert aan de hand van de capaciteitstesten en de lucht uitstroomtemperatuur. Vervolgens checkt hij de lekdichtheid, luchtinlaat, condenswaterafvoer, elektrische aansluiting en de systeembeveiliging. Alles hier geen problemen zijn zal het filter gereinigd of vervangen worden en krijgt de airco een antigeur behandeling. Tot slot werk hij het logboek bij zodat collega’s de volgende keer weet wat er gebeurd is.


Vind snel een geschikte airco specialist!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!


Voordelen van onderhoud

Nu u weet waarom jaarlijks onderhoud nodig is en wat een onderhoudsbeurt omvat willen we u nog een keer benadrukken wat de voordelen van onderhoud zijn. Het grootste voordeel is het geld wat u bespaart doordat de airco goed functioneert.

De airco verbruikt minder energie, zal minder snel een reparatie nodig hebben en er zullen minder storingen zijn. Bovendien kunt u langer plezier hebben van de airconditioning omdat de levensduur behouden wordt.

airco-onderhouden

Vrijblijvend contact met Putman

De monteurs uit het netwerk van Putman Koeltechniek kunnen alle bestaande airconditioning systemen van split unit tot mobiele airco onderhouden, bijvullen, repareren en installeren. Wij kunnen snel bij u in huis of op kantoor zijn door de landelijke dekking die wij bieden. Putman Koeltechniek heeft een netwerk van monteurs in de koeltechniek.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door de offertes van deze vakmannen te vergelijken kunt u de beste prijs voor onderhoud van uw airco kiezen. Vul ons contactformulier in met uw wensen en ontvang de offertes binnen enkele dagen in huis.


Start nu je gratis aanvraag!