Airco Schiedam: alle kosten & mogelijkheden in 2024

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Airco plaatsen in Schiedam

Een airco in Schiedam wordt steeds vaker geplaatst. Dat is niet zo gek: de zomers worden alsmaar warmer. Wilt u de hittegolf een beetje goed doorkomen, dan is een goed werkende airco een must! Bovendien hebben ze nog andere voordelen, zo kunnen ze de ruimte eventueel heel efficiënt verwarmen en zuiveren airco’s de lucht! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van airco monteurs in uw regio. Vergelijk en kies zelf het beste aanbod! Twijfelt u nog over de aankoop van een airco? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten. Van handige prijsinformatie naar aandachtspunten bij de aankoop van de installatie. Ook leest u wat een airco installateur voor u kan betekenen voor, tijdens en na de aankoop van de airco!


Airco kopen? Dit moet u weten!

 • U heeft keuze uit verschillende modellen airco’s. Overweegt u een mobiele airco? Lees u dan goed in. Deze modellen lijken op het eerste gezicht heel praktisch, maar zijn in de realiteit helaas onhandig, erg duur in verbruik en totaal niet efficiënt. Een vaste airco is altijd een zuinigere en betere oplossing.
 • Let bij de aanschaf op het juiste koelvermogen dat u nodig heeft. Dat hangt af van de grootte van de ruimte die u wilt koelen of verwarmen. Gebruik de volgende formule voor een ruwe schatting: vereiste BTU (koelvermogen) = oppervlakte in m² x 100.
 • Door te kiezen voor een airco met een gunstig energielabel bespaart u op de kosten. U verbruikt namelijk minder energie. Daar komt nog bij dat het ook een milieuvriendelijkere keuze is.
 • Een airco maakt altijd geluid. Ga voor een airco met een zo laag mogelijk geluidsniveau (uitgedrukt in dB). Dit is vooral belangrijk bij de buitenunits (om overlast bij de buren te voorkomen) en units geplaatst in slaapkamers.
 • Een airco heeft onderhoud nodig om efficiënt en zuinig te blijven werken. Houd er rekening mee dat u niet al het onderhoud zelf kunt uitvoeren, en hier dus een vakman moet voor inhuren.
 • Voor u een airco kiest op basis van de prijs, kijk eerst naar uw specifieke wensen. Denk hier aan de manier van bediening, een eventuele timer of een temperatuur die u kunt programmeren.


Waarom kiezen voor airco in huis?

Een airconditioning in huis? Een uitstekend idee! Het grootste voordeel van een airco in Schiedam is dat deze uw huis tijdens de warme zomerdagen heerlijk koel houdt.

Maar er is nog veel meer voordeel!

Zo hebben airco’s een zuiverende functie: deze zuiveren de lucht waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Zeker voor mensen met allergieën is dit een waardevolle toevoeging.

Kiest u voor een airco die ook verwarmt, dan is het mogelijk om de ruimte efficiënt te verwarmen: dit is een stuk zuiniger dan een verwarming op gas, en zo bespaart u jaarlijks op de energiekosten!

De belangrijkste voordelen:

 • Airco’s houden het huis in de zomer heerlijk koel.
 • Dankzij luchtzuiverende eigenschappen verbetert de luchtkwaliteit in huis.
 • Het verbetert de productiviteit in huis.
 • U slaapt beter bij een lagere temperatuur.
 • De airco verwarmt de ruimte in de winter.
 • U bespaart hiermee op de energiekosten.

airco-reparatie-in-Schiedam

Wat kost een airco monteur in Schiedam?

De kosten voor een airco beginnen vanaf €400,- tot €600,- bij een mobiel exemplaar. Dit is niet voor iedereen de beste optie, omdat het vermogen relatief laag is: rond de 0,9 KwH. Wilt u grote ruimtes koelen, kies dan voor een vaste airco. Een split airco inclusief montage van een ervaren airco monteur in Schiedam, kost gemiddeld €1.250,- tot €2.000,-.

Bij een multi-split airco liggen de kosten rond de €2.250,- tot €3.000,-. Dit is iets duurder, maar u koelt dan wel verschillende kamers op hetzelfde moment!

Airco kosten in 2024

Type airco Gemiddelde prijs* Gemiddelde capaciteit
Split airco €1.250,- tot €2.000,- 2.1 KwH
Multi-split airco €2.250,- tot €3.000,- 2.1 KwH per unit
€800,- tot €1.000,- extra per unit
Airco zonder buitenunit €1.400,- tot €2.250,- 2.6 KwH

*Let op: dit zijn richtprijzen voor een nieuwe airco inclusief montage. Exacte prijs weten? Vraag dan altijd gratis offertes aan.

In de tabel hierboven vindt u de prijzen van airco met montage: maar hoe hoog zijn de installatiekosten precies? Dit hangt af van het type airco. Bij een split airco kost de montage gemiddeld €350,- tot €400,- en voor een multi-split airco liggen de kosten rond de €600,- tot €650,-. De montagekosten kunnen oplopen bij meerdere binnenunits, omdat dit nu eenmaal meer tijd in beslag neemt.

Montagekosten

Type airco Montagekosten*
Split airco €350,- tot €400,-
Multi-split airco €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit €450,- tot €500,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten. De precieze montagekosten verschillen per airco installateur uit Schiedam. Vraag gratis offertes aan voor prijsoverzichten.

Airco in Schiedam nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken

Hoe wordt de prijs bepaald?

De kosten voor het plaatsen van een airco verschillen per situatie. Hier spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Bereid u goed voor op de aankoop, en houd deze factoren in het achterhoofd: zo houdt u een grip op de prijs.

Belangrijke factoren die meespelen zijn het soort airco dat u laat plaatsen, de omvang van de ruimte die u wilt koelen en de montagekosten.

Dit zijn de belangrijkste factoren die een invloed hebben op de prijs van uw airco:

 • De omvang van de ruimte: dit bepaalt namelijk hoe hoog het vermogen zijn van de airco die u koopt. Te weinig vermogen koelt niet genoeg en een te hoog vermogen verbruikt onnodig veel energie.
 • Het soort airco dat u koopt: er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Mobiele airco’s zijn het goedkoopst, maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende om uw huis efficiënt te koelen. Vaste airco’s zijn iets duurder maar een stuk beter én zuiniger in gebruik.
 • Het vermogen: dit bepaalt namelijk ook hoe duur de airco in gebruik is. Wilt u een airco die niet te veel kost om te gebruiken, kies dan voor een airco het een goed energielabel.
 • De montagekosten: elke airco specialist heeft een eigen tarief. Hierdoor verschillen de montagekosten per aircobedrijf. Voor de beste prijs is het slim om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken.

Prijsvoorbeelden airco’s 2024

Airco zonder buitenunit: bij deze klant is een monoblockunit airco geplaatst. Het ging om een goed geïsoleerde ruimte van 160 m³, waarvoor een vermogen van 4,5 kW voldoende is. De kosten hiervoor waren €2.100,-. Inclusief montage kwam de totaalprijs neer op €2.550,-.

Twee split-airco’s: voor deze klant plaatsten de installateurs twee aparte split-airco’s. Eén op de bovenverdieping en één op de benedenverdieping. De materiaalkosten voor twee airco’s waren €3.600,-. Inclusief montage kwamen de kosten voor deze klant neer op €4.300,-.

airco service in Schiedam

Airco installeren Schiedam: welke soorten zijn er?

Laat u binnenkort een airco plaatsen in Schiedam? Dan heeft u de keuze uit verschillende types en modellen. Welke airconditioning voor u de beste keuze is, hangt volledig af van uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Wilt u één kamer koelen of meerdere kamers? Hoe groot is de ruimte en hoeveel vermogen heeft u nodig? Hieronder leest u meer over de verschillende soorten airco’s. Een airco monteur helpt u met het maken van de juiste keuze. Nog op zoek naar een airco installateur? Vergelijk dan gratis offertes!

Mobiele airco

De mobiele airco is voordelig in aanschaf en kan meerdere kamers om en om te koelen.Belangrijk om te weten is dat er altijd een afvoerslang is die via een raam of deuropening naar buiten moet hangen en dat het rendement hierdoor een stuk lager is.

Bovendien is een airco een grote machine, die u niet zomaar eenvoudig opbergt: zorg dus wel dat u hier de ruimte voor hebt in huis. Ook zijn mobiele airco’s duurder in gebruik, waardoor een vaste airco in de meeste gevallen een voordeligere keuze is. Laat u adviseren door een vakman als u twijfelt!

Split airco

De split airco is een vaste airco met een binnen- en buitenunit. De motor zit in de buitenunit en deze is verbonden met de binnenunit. Ze moeten dus zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst worden voor het beste resultaat.

De split airco is een stuk subtieler dan een mobiele airco, omdat de binnenunit veel kleiner is. Bovendien hebt u weinig geluidsoverlast omdat de motor zich aan de buitenkant van het huis bevindt.

Het vermogen is hoog genoeg om een kamer of zelfs een hele verdieping efficiënt te koelen. De kosten beginnen rond de €1.250,- tot €2.000,-.

Multi-split airco

Bij een multi-split airco is het mogelijk om meerdere binnenunits op één buitenunit aan te brengen. Dit is een goede optie als u meerdere verdiepingen of kamers in huis wilt koelen op hetzelfde moment. Op één buitenunit is het mogelijk om tot wel 8 binnenunits aan te sluiten: perfect voor grote huizen dus! De multi-split airco is te plaatsen vanaf €2.250,- tot €3.000,-.

Let op: de multi-split airco heeft hogere montagekosten, omdat de airco monteur leidingen aan moet leggen tussen de verschillende binnenunits en de buitenunit. Het kan goedkoper zijn om in plaats van een multi-split airco te kiezen voor twee split-airco’s op verschillende verdiepingen. Vraag uw airco specialist om advies!

Airco zonder buitenunit

Wilt u geen buitenunit ophangen, kies dan voor een monoblock airco. Er is geen buitenunit aanwezig. In plaats daarvan wordt aan de buitenkant van de muur een rooster geplaatst zodat het vocht gewoon afgevoerd kan worden. Deze airco is iets groter dan een airco met buitenunit, omdat de motor ook aan de binnenkant zit.

Houd er dus rekening mee dat u misschien iets meer leefruimte moet opofferen: maar ook dat hoeft geen probleem te zijn.

Een airco zonder buitenunit kost gemiddeld €1.400,- tot €2.250,-.


Op zoek naar een airco installateur in Schiedam?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verschillende modellen airco’s

Wist u dat er verschillende soorten airco’s te krijgen zijn? Zo kunt u zelf kiezen of u een binnenunit kiest die u op de wand, de vloer of toch het plafond plaatst. De beste keuze hangt af van de beschikbare ruimte en uw eigen voorkeuren. Als u twijfelt wat het beste is, vraag een vakman dan om een persoonlijk advies: vergelijk gratis offertes en vind snel een installateur bij u in de buurt!

Wandmodel

Het wandmodel is al jarenlang één van de populairste opties. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit model airco tegen de muur geplaatst. Het liefst zo hoog mogelijk! Het voordeel van dit model is dat u geen vloeroppervlak inlevert. Bovendien zit de airco niet zomaar in de weg.

Hoe bedien ik een wandmodel airco?

Omdat de airco minder makkelijk te bereiken is, raden we aan om te kiezen voor bediening met een afstandsbediening of smartphone. Zo kunt u de airco vanaf uw eigen stoel gemakkelijk bedienen. De airco wordt geplaatst op een plek waar u het minst overlast ervaart: u wilt voorkomen dat de airco de koude lucht direct op u blaast als u op de bank zit, maar het moet ook niet zo zijn dat de koude lucht direct verloren gaat.

Vloermodel

Een andere optie is het vloermodel. Deze staat niet echt op de vloer, maar hangt ook aan de wand. Maar dan een stuk lager! Dit maakt het vloermodel een stuk toegankelijker. Dat is fijn als u een airco kiest die u niet met de afstandsbediening wilt bedienen: zo zijn de knoppen altijd eenvoudig te bereiken. Een mogelijk nadeel is dat kinderen wellicht ook de instellingen kunnen veranderen als u even niet oplet!

Het vloermodel airco zuigt de warme lucht naar binnen aan de voorkant van de binnenunit. Via de voorkant en bovenkant komt de koude lucht daarna weer naar buiten.

Plafondmodel

Tot slot is ook het plafondmodel een mogelijkheid. Dit type airco wordt tegen het plafond geplaatst. Het is zowel mogelijk om de casettemodellen in te bouwen als deze gewoon tegen het plafond te plaatsen. De warme lucht wordt naar binnen gezogen via het midden van de airco: via de vier zijkanten blaast het model de koude lucht weer naar buiten. Dit is, zoals u misschien wel kunt begrijpen, enorm efficiënt waardoor uw ruimte snel afkoelt.

airco modellen

Hoe werkt een airco in Schiedam?

Hoe werkt een airco in Schiedam precies? In tegenstelling tot vaak gedacht wordt, produceert een airco zelf geen koude lucht. Een airco gebruikt de lucht in de omgeving en onttrekt de warmte hieruit. Dit doet de airco door middel van verdamping: verdamping haalt warmte uit de omgeving. Door de airco stroomt de koelvloeistof, deze verdampt en onttrekt zo de warmte uit de lucht. De warmte (het condenswater) wordt afgevoerd naar buiten terwijl de koude lucht naar binnen wordt geblazen.

Bij het verwarmen met een airco werkt dit proces precies andersom. De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht (ook bij hele koude temperaturen) en blaast dit naar binnen. Zo is het mogelijk om een airco heel efficiënt in te zetten om uw huis te verwarmen.

Verschil tussen airco en aircooler

Er zijn tegenwoordig ook veel aircoolers verkrijgbaar: deze zijn een stuk goedkoper en lijken daarom een goed alternatief. Een aircooler werkt met koud water waar een airco juist gebruik maakt van een koelmiddel. Een airco voert de warme lucht af naar buiten en blaast koude lucht naar binnen maar een aircooler koelt de warme lucht af voordat deze weer naar buiten geblazen wordt.

Toch is een airco in Schiedam de beste keuze!

Met een aircooler daalt de temperatuur in huis nauwelijks, het voelt alleen iets koeler. Met een airco is het zelfs mogelijk om de temperatuur met wel 10 graden te verlagen! Zo bepaalt u zelf welke temperatuur u heeft in huis.

Wat doet een airco installateur in Schiedam?

Op zoek naar een airco installateur in Schiedam? Deze kan u helpen met verschillende werkzaamheden aan uw airco. Natuurlijk is de installateur beschikbaar voor het plaatsen van de airco. Ook daarna kan u nog een installateur inschakelen, bijvoorbeeld als uw airco onderhoud nodig heeft of wanneer hij kapot is en u een reparatie nodig heeft.

Dit zijn een paar van de belangrijkste werkzaamheden van een airco monteur:

 • Persoonlijk advies: bij het kopen van de airco kunt u een monteur inschakelen voor een advies. U kiest dan de airco die het beste past bij uw situatie.
 • Airco aansluiten: een airco kunt u het beste laten installeren door een installateur, zodat u zeker weet dat deze goed en zuinig werkt. De vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de beste locatie voor de airco.
 • Onderhoud: dit bestaat uit het bijvullen van het koelmiddel en het controleren van alle onderdelen. Ook maakt de airco monteur uit Schiedam het filter schoon en checkt hij of de airco het nog goed doet. Onderhoud is belangrijk om de levensduur te garanderen.
 • Airco reparaties: het kan voorkomen dat uw airco op een gegeven moment kapotgaat. Hij lekt dan bij de leidingen naar de buitenunit of blaast geen koude lucht meer naar binnen. Gelukkig voert een goede monteur dan een snelle reparatie uit, zodat u nooit lang zonder koelte zit.

Ook genieten van koele zomers? Laat een airco plaatsen in Schiedam!

Vergelijk gratis offertes en vind snel een expert in uw regio!
Gratis offertes vergelijken

Waar een airco plaatsen?

U bepaalt zelf waar u in huis een airco plaatst. Veel mensen kiezen voor de slaapkamer: als deze koel is slaapt u ’s zomers een stuk beter. Dat heeft een positieve invloed op uw humeur én productiviteit. Wat betreft de beste locatie voor de airco geeft een vakman u ook een persoonlijk advies.

De airco plaatst u namelijk het beste zo hoog mogelijk: dit is de meest efficiënte manier om de kamer af te koelen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de airco niet op een plek zit waar de koude lucht rechtstreeks tegen u aan blaast: dit zorgt er juist voor dat u het snel te koud krijgt.

Houd de airco ook uit de buurt van warmtebronnen en luchtstromen, zoals bij de ventilatieroosters of ramen.
Voor de buitenunit is het vooral belangrijk dat er geen obstakels in de buurt zijn en dat de unit in een schaduwrijke hangt. Zo is er minder energie nodig om gekoelde lucht te produceren en bespaart u dus op de energiekosten!

Vergunning nodig voor buitenunit?

Officieel betekent het plaatsen van een buitenunit dat u het bouwvolume van uw woning verhoogt. Dit zou betekenen dat u een vergunning moet plaatsen. Maar goed nieuws! In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig voor een buitenunit!

Plaatst u de buitenunit aan de achterkant of zijkant van het huis dan is dit vaak vergunningsvrij. Is dit niet mogelijk, dan beslist de gemeente of de buitenunit binnen het bestemmingsplan past. Meer over de regels over het plaatsen van een buitenunit leest u op helpdeskbouwregels.nl

airco montage in Schiedam

Airco installeren Schiedam: 3 aandachtspunten

Wilt u zich goed voorbereiden op de aankoop van een nieuwe airco? Lees dan verder: hieronder geven we namelijk drie belangrijke punten om rekening mee te houden bij het installeren van een airco in Schiedam. Zo weet u zeker dat u goed bent voorbereid en de juiste keuzes maakt.

 • 1. De installatie: houd er rekening mee dat u de installatie moet laten uitvoeren door een erkend monteur. De installateur zelf moet in het bezit zijn van een STEK-certificaat en het bedrijf waarvoor hij werkt moet BRL-100 gecertificeerd zijn. Dit laat zien dat de experts bewust zijn dat ze met koudemiddelen werken die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, dat ze veilig werken en voorkomen dat er te veel koudemiddel vrijkomt bij het bijvullen. Laat het onderhoud ook doen door gecertificeerde vakmannen, doet u dit niet dan kan de garantie vervallen.
 • 2. Condenswaterafvoer: tijdens het koelen ontstaat er condenswater in de airco. Dit moet uiteraard naar buiten afgevoerd worden. In de meeste gevallen wordt het condenswater in de binnenunit opgevangen en afgevoerd naar de buitenunit. Hier kan het via de afvoer naar het riool lopen. Soms is dat niet mogelijk, wanneer de buitenunit hoger hangt dan de binnenunit bijvoorbeeld. In dat geval is een condenswaterpomp de oplossing. Dit wordt echt alleen gebruikt als een natuurlijke afloop niet mogelijk is.
 • 3. Buitenunit: bijna iedere airco heeft een buitenunit. Soms is het zelfs noodzakelijk om meerdere buitenunits te plaatsen: bijvoorbeeld als u meerdere verdiepingen wilt kunnen koelen. Toch is het goed om hier over na te denken. Eén buitenunit is goedkoper in materiaal én onderhoud. Bij het maken van de keuze tussen een multi-split unit en meerdere single-split units is het dus verstandig om te kijken naar de kosten op de lange termijn. Laat u altijd adviseren als u twijfelt!

Airco kopen? Hier moet u op letten!

Deze video laat zien wat u moet weten voor de aankoop van een airco.


Airco Schiedam kopen: waar moet u op letten?

Het kopen van een airco in Schiedam is een grote taak. Het is belangrijk om u goed in te lezen, zodat u van tevoren precies weet wat u wilt. Als u nog twijfelt over het type airco die u nodig hebt, laat u dan persoonlijk adviseren door een installateur!

Hieronder geven we u een paar handige aandachtspunten, zodat u weet waar u bij het kopen van een airco op moet letten. Nog op zoek naar een ervaren airco expert? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Welke functies heb ik nodig?

Vraag uzelf eerst eens af welke functies u wilt hebben. Moet de airco vooral koelen of wilt u deze ook gebruiken om de ruimte in de winter te verwarmen? Als u weet wat u wilt, vallen er al heel veel modellen en mogelijkheden af, waardoor het makkelijker te kiezen is. Andere functies waar u over na kan denken zijn:

 • zuiverende eigenschappen.
 • het ontvochtigen van ruimtes.
 • wel of geen ventilerende eigenschappen.

2. Hoeveel vermogen heeft de airco?

Vraag uzelf ook eens af hoeveel vermogen u nodig heeft: dit hangt af van de grootte van de ruimte. Hoe groter de ruimte die u wilt koelen, des te meer vermogen u nodig heeft. Te veel vermogen zorgt ervoor dat u onnodig veel energie verbruikt en te weinig vermogen betekent dat de kamer niet goed genoeg gekoeld wordt.

Hoe weet ik het juiste vermogen?

Kiest u voor een airco service, dan geeft de vakman u een persoonlijk advies. Het berekenen van het vermogen blijft maatwerk en hangt onder meer af van hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Een vuistregel is dat u 30 tot 50 Watt vermogen nodig heeft per kubieke meter. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van het benodigde vermogen bij het oppervlak.

Totale oppervlak Inhoud (bij een hoogte van 2,70m) Vermogen airco (bij een redelijk geïsoleerde ruimte)
20 m² 54 m³ 2.2 kW
40 m² 108 m³ 4.3 kW
60 m² 162 m³ 6.5 kW
80 m² 216 m³ 8.6 kW

3. Mobiele of vaste variant?

Gaat u liever voor een vaste airco of toch een mobiele unit? Een mobiele unit lijkt goedkoper, maar het vermogen is een stuk lager. Bovendien heeft u altijd een afvoerslang die via een open raam naar buiten moet hangen: dit zorgt ervoor dat een mobiele airco nog minder efficiënt is.

Doordat een mobiele airco ook nog eens meer stroom verbruikt bent u uiteindelijk helemaal niet goedkoper uit.

In de meeste gevallen is een vaste airco daarom de beste optie. Deze is subtiel en past in ieder huishouden: groot en klein. Bovendien werken vaste airco’s zuinig en efficiënt!

4. Met of zonder buitenunit?

Er zijn zowel airco’s met als zonder buitenunit verkrijgbaar. U kiest zelf wat voor u de beste optie is, dit hangt vooral af van uw eigen voorkeuren. Met een buitenunit houdt in dat de airco iets kleiner en subtieler is. Vaak is de airco ook iets stiller, omdat de motor aan de buitenkant van het huis zit.

Bij een airco zonder buitenunit bent u daarentegen een stuk goedkoper uit! Bovendien is een iets grotere binnenunit geen probleem als u hier voldoende ruimte voor hebt!

5. Heeft de airco een goed energielabel?

Airco’s hebben een slechte reputatie als het gaat om het energieverbruik: toch is dat al lang niet meer zo! Zeker de nieuwste airco’s hebben uitstekende energielabels. Vaak is een airco met een goed energielabel wel iets duurder in aankoop dan een airco met een minder goed label.

Toch verdient u dit vaak weer terug in de gebruikskosten. Energielabels lopen van G tot en met A, waarbij A+++ het beste energielabel is. Op zoek naar een nieuwe airco? Hieronder leest u

Soort airco Verbruik per uur Verbruik per dag* Verbruik per jaar**
Multi split airco (2 of meer binnenunits) 1,65 KwH – €0,89 13,2 KwH – €7,84 528 KwH – €299,20
Single split airco 0,75 KwH – €0,41 6 KwH – €3,24 240 KwH – €129,60

*Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 8 uur per dag en een prijs van €0,54 per kWh.
** Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 40 dagen per jaar, 8 uur per dag.

6. Wat is het geluidsniveau?

Elke airco maakt geluid en als u zo min mogelijk geluidsoverlast wilt hebben dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden! Sinds april 2021 is er een maximum geluidsniveau bepaald voor airco’s, zodat de buitenomgeving hier niet te veel overlast van heeft. Overdag gaat het om een maximum van 45 dB en tussen 19:00 en 7:00 uur ‘s ochtends is het maximum geluidsniveau 40 dB. Dit is ongeveer vergelijkbaar met een koelkast die aanstaat of een stil klaslokaal.

Bekende airco merken

Met de hulp van een airco specialist weet u zeker dat u kunt kiezen uit verschillende merken. Zo kiest u gemakkelijk het merk en de airco in Schiedam die het beste bij u past. Hebt u uw oog laten vallen op een airco van een specifiek merk? Kies dan een installateur die ook met dit merk werkt: niet alle installateurs werken namelijk met alle merken! In de tabel hieronder vindt u de eigenschappen van verschillende merken. Zo biedt Daikin airco’s aan met energielabel A tot A+++ en richten andere merken zich vooral op hogere energielabels. Ook vindt u hier het gemiddelde vermogen en geluidsniveau.

Hieronder leest u meer over een aantal verschillende merken. Voor meer informatie, vraag gratis offertes aan!

Daikin

Dit merk biedt echte kwaliteit. De airco’s van Daikin zijn al jarenlang betrouwbaar en voordelig in aanschaf. Een belangrijk kenmerk van Daikin airco’s, is dat deze enorm stil zijn. Bovendien wordt er veel aandacht besteedt aan het uiterlijk van de binnenunits. De verschillende modellen zien er allemaal prachtig uit en passen in elk interieur. Met name de Daikin Emura wordt veel geplaatst vanwege de uitstraling van de airco.

Type Daikin airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Daikin Perfera FTXM25R 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Daikin Stylish FTXA35AW 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Daikin Comfora FTXP50M 20 dB 5 kW 5.8 kW A++

Mitsubishi

U kent het misschien met name als automerk, maar Mitsubishi is al jarenlang één van de beste merken op het gebied van airconditioning. De modellen zijn voorzien van de mooiste uitstraling en verkrijgbaar in verschillende vermogens. Een groot voordeel is dat de airco’s erg stil zijn met een geluidsniveau van slechts 21 dB. De airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen, ontvochtigen én filteren.

Type Mitsubishi airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-WF 21 dB 2,0 kW 2,7 kW A++
Mitsubishi Electric MSZ-AP35VGK 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZM-S 47 dB 4 kW 5.0 kW A++

Panasonic

Dit merk ontwikkelt al jarenlang elektronische apparaten voor in huis in het bedrijf, waaronder airco’s. Panasonic is een betrouwbaar merk dat bekend staat om haar comfort. Met een geluidsniveau van slechts 19 dB zijn de airco’s fluisterstil en daarnaast zijn de modellen met energielabel A+++ één van de zuinigste airco’s op de markt. Panasonic gebruikt haar Nanoe X technologie om de lucht te zuiveren, zodat u ook een beter binnenklimaat creëert!

Type Panasonic airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Panasonic TZ25-WKE 20 dB 2,5 kW 3,4 kW A++
Panasonic CS-Z35VKEW Etherea 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Panasonic KIT-BZ50-XKE 27 dB 5 kW 5.8 kW A++

Toshiba

Toshiba airco’s zijn betaalbaar en betrouwbaar. De airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens en zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Toshiba levert prima binnenunits, zonder een uitbundig design. Hierdoor betaalt u alleen voor de kwaliteit, niet voor het uiterlijk van de airco. U heeft ruim de keuze uit verschillende modellen, een paar populaire airco’s zijn Haori en de Kazumi.

Type Toshiba airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Toshiba Haori 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Toshiba Seiya RAS-B13J2KVG-E 21 dB 3,5 kW 4 kW A++
Toshiba Daiseikai 9 RAS-25SKVR-E 20 dB 4,5 kW 5,5 kW A++

Samsung

Samsung airco’s zijn van goede kwaliteit met een uitstekende prijs. Een populair product van Samsung zijn de kanaalairco’s. Dit zijn lange airco’s die worden ingebouwd tegen de muur aan. Hierdoor vallen de binnenunits volledig weg en zijn alleen de roosters waardoor de koude lucht geblazen wordt zichtbaar. Dit design is zo populair dat het met name in woonkamers en slaapkamers geplaatst wordt.

Type Samsung airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Samsung WindFree™ Elite AR12TXCAAWKNEU 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU 20 dB 3,5 kW 4 kW A++
Samsung Luzon AR18TXHZAWKNEU 21 dB 5 kW 5,8 kW A++

LG

Tot slot is LG al jarenlang een geliefd merk. Een groot voordeel van producten van LG is dat deze onderling allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Gebruik bijvoorbeeld uw LG zonnepanelen om energie op te wekken voor uw LG airco! U heeft de keuze uit airco’s in drie verschillende lijnen: Standard plus, Artcool en Deluxe. Zo kunt u kiezen voor een standaard model tegen een scherpe prijs of een strak design!

Type LG airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
LG Dualcool Prestige PC12SQ 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
LG Artcool Mirror AC12BQ 20 dB 3,5 kW 4 kW A++
LG Standard Plus PC18SK 21 dB 5 kW 5,8 kW A++
mitsibishi airco

Mitsubishi

daikin airco

Daikin

panasonic airco

Panasonic


Airco onderhoud Schiedam: waarom & wanneer?

Nadat u de airco hebt laten plaatsen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Het is slim om dit in ieder geval eens per jaar te doen. Dit voorkomt problemen en storingen op de lange termijn, en zorgt ervoor dat uw airconditioning efficiënt blijft werken: dit bespaart energiekosten!

Daarbij zorgt een schoon systeem voor een schone lucht en bent u verzekerd van een langere levensduur!

Airco onderhoud in Schiedam bestaat uit deze werkzaamheden:

 • Het controleren van de airconditioning: de vakman checkt of alles nog goed en efficiënt werkt.
 • Het controleren van de filters en koelmiddelen: de installateur vult ook het koelmiddel weer bij, dit is iets dat u niet zomaar zelf mag doen.
 • Het reinigen van de filters: dit is belangrijk, omdat een airco met een smerig filter ook smerige lucht naar buiten blaast.
 • Het reinigen van de lekbak en de verdamper: het kan voorkomen dat er kalk ontstaat, de monteur zorgt ervoor dat dit goed schoon wordt.
 • Het controleren van de (isolatie van de) koelleidingen: hij checkt of deze niet lekken en vervangt eventueel de isolatie zodat er geen problemen ontstaan.
 • Het meten van het stroomverbruik: dit is een goede indicator van het verbruik van de airco. Is deze te hoog dan moet de vakman waarschijnlijk iets anders afstellen.

Recente aanvragen:

Airco plaatsen in Almere
Reparatie van koelsysteem in Dronten
Airco onderhoud in Emmeloord
Airco kopen in Lelystad
Mobiele airco in Zeewolde

airco merken

Airco laten plaatsen in Schiedam? Bespaar op de kosten!

Wilt u de komende zomer ook koel doorkomen? Wees er dan op tijd bij en laat snel een airco plaatsen. Zo profiteert u in de winter bovendien van een installatie die uw ruimte efficiënt verwarmt, waardoor u ook nog eens op de energiekosten bespaart. Op zoek naar een airco service in Schiedam?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes. Vergelijk de verschillende prijsopgaven op basis van prijs en aanbod, en zo kiest u de beste airco specialist! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Start nu uw gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen:


Wat kost een airco laten plaatsen?

De montagekosten van een airco beginnen vanaf €350,-. De kosten hangen nauw samen met het type airco dat u laat installeren. De kosten voor een airco inclusief montage beginnen bij een vast model vanaf €1.250,- tot €2.000,-. Een mobiele airco is al te plaatsen vanaf €400,- tot €600,-: hierbij is geen montage vereist.

Waar koopt u een goede airco?

Een goede airco koopt u het beste bij een ervaren airco specialist in Schiedam. Deze helpt u met het kiezen van het juiste merk, het juiste model en het juiste type airco. Bovendien geeft hij een advies met betrekking tot de plaatsing en de exacte locatie.

Wat is de beste airco voor in huis?

Wat de beste airco voor in huis is, hangt af van uw situatie. Dit hangt samen met de inhoud van de ruimte die u wilt koelen, het vermogen van de airco en uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld dat de airco naast koelen ook verwarmt? En wilt u liever wel of geen buitenunit? Een airco installateur helpt met het kiezen van de beste airco voor in huis.

Wat kost een airco aan stroom?

Een vaste airco verbruikt gemiddeld 0,75 kWh aan stroom per uur: dit is een relatief kleine airco, geschikt voor het koelen van één ruimte. Bij een mobiele airco gaat het om 1 kWh stroom per uur: deze is in gebruik dus een stuk duurder dan de vaste airco. Het stroomverbruik verschilt per airco. Een airco installateur kan u hier meer over vertellen.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Wanneer een airco minder dan 3 liter aan koelmiddel bevat is het toegestaan om deze zelf te installeren. Dat wil niet direct zeggen dat dit een goed idee is. De kans is aanwezig dat er tijdens de montage beschadigingen ontstaan aan de muur of aan de airco. Een airco installateur stelt de airco bovendien goed af, zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.

Waar mag ik een buitenunit plaatsen?

Een buitenunit plaatst u het beste aan de achterkant of zijkant van uw huis, waar deze niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Is dit geen optie dan mag u in de meeste gevallen de buitenunit ook aan de voorkant van het huis plaatsen. Mogelijk heeft u hiervoor een vergunning nodig.

Hoe lang duurt het airco installeren?

De installatie van de airco neemt ongeveer 1 werkdag in beslag. Hoe lang de airco installateur uit Schiedam precies bezig is, hangt af van de moeilijkheidsgraad van de situatie. Wilt u een multi-split airco laten plaatsen dan zal de vakman meer tijd kwijt zijn: hij moet dan ook leidingen aanleggen om de binnenunits met de buitenunit te verbinden.

Wie kan mijn airco installeren?

U schakelt het beste een ervaren airco installateur in voor de installatie van uw airco. De specialist geeft u bovendien een persoonlijk advies en begeleidt u tijdens de aankoop van de airconditioning. Wilt u verzekerd zijn van goede help, kijk dan of de installateur STEK-erkend is.

Hoeveel kost een airco installeren?

De montagekosten beginnen vanaf €350,- tot €400,- voor een split airco. Voor een multi-split airco liggen de installatiekosten rond de €600,- tot €650,- en wanneer u kiest voor een monoblock airco (zonder buitenunit) dan betaalt u gemiddeld €450,- tot €500,-. Voor de installatie van een mobiele airco betaalt u geen montagekosten.

Wie kan mijn airco installeren?

Dit hangt af van het vermogen van de airco en de inhoud van uw woning. In de meeste gevallen is één airco niet voldoende om het hele huis te koelen, zeker niet als het gaat om meerdere verdiepingen. Wilt u het hele huis koelen dan is het mogelijk om te kiezen voor een multi-split airco, waarbij de binnenunits op verschillende verdiepingen geplaatst worden.