Airco Krimpen aan den IJssel: alle kosten & mogelijkheden in 2024

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Airco plaatsen in Krimpen aan den IJssel

De zomers worden alsmaar warmer en dat merken we: tijdens de warme maanden daalt de productiviteit, slapen we minder goed en dat heeft ook een invloed op het humeur. Voorkom dit met een airco in Krimpen aan den IJssel! Steeds meer mensen leren de voordelen van airconditioning, waardoor zij hun zomers weer koel doorkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag tot 5 offertes van airco monteurs in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leest u alles over airco’s. We leggen de belangrijkste voordelen uit en u vindt hier handige prijsinformatie. Natuurlijk leest u hier ook wat de verschillende opties zijn, zodat u een weloverwogen keuze maakt. Tot slot geven we handige tips voor het kopen van uw nieuwe airco!


Airco kopen? Dit moet u weten!

 • Een mobiele airco lijkt een goedkope oplossing, maar is juist heel duur in gebruik. Bovendien is een grote mobiele airco niet gemakkelijk te verplaatsen, zeker niet tussen verschillende verdiepingen. Een vaste airco is echt de beste keuze.
 • Kies een airco met het juiste koelvermogen (BTU). u berekent een ruwe schatting van het benodigde BTU met deze formule: Vereiste BTU = oppervlakte in m² x 100.
 • Let bij de aankoop van een airco op het energielabel en de SEER (Seasonal Energy Effeciency Ratio). Een zuinige airco bespaart u in de energiekosten en is bovendien een stuk milieuvriendelijker.
 • Wist u dat airco’s veel geluid kunnen produceren? Let bij de aanschaf ook op de specificaties op het geluidsniveau (dB). Zéker belangrijk als u de airco plaatst in een slaapkamer.
 • Het kopen en installeren van een airco alleen is niet voldoende. Houd rekening met airco onderhoud. Sommige onderdelen van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren, zoals het schoonmaken van filters. Andere werkzaamheden moet u uitbesteden, zoals het bijvullen van het koelmiddel.
 • Vraag uzelf af welke functies u belangrijk vindt. Wilt u de airco met een afstandsbediening kunnen bedienen of zelfs met uw telefoon? Wilt u een timer kunnen instellen? Of heeft u behoefte aan een programmeerbare thermostaat? Houd hier rekening mee in uw zoektocht naar een airco.


Waarom kiezen voor airco in huis?

Met de steeds warmere zomers kiezen meer en meer mensen voor airconditioning in huis. Dit is een waardevolle investering: als het huis koel is, blijft u ook koel. Dat houdt in dat u productiever bent, beter slaapt en een beter humeur hebt.

Er wordt vaak gedacht dat een airco in Krimpen aan den IJssel een energievreter is, maar dat is al lang niet meer het geval. De nieuwste airco’s hebben een uitstekend energielabel. Bovendien verwarmen ze een kamer heel efficiënt waardoor u zelfs op de energiekosten kan besparen!

De belangrijkste voordelen:

 • De airco zorgt op warme dagen voor een fijne verkoeling.
 • Sommige modellen verwarmen de ruimte in de winter!
 • Airco’s filteren de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
 • Het verhoogt uw wooncomfort.
 • Ze hebben een lange levensduur van gemiddeld 12 tot 15 jaar.
 • Doordat ze efficiënt verwarmen, vermindert uw energierekening!

Op zoek naar een airco monteur? Vergelijk dan gratis offertes van airco monteurs bij u in de omgeving.

airco specialist in Krimpen aan den IJssel

Wat kost een airco monteur in Krimpen aan den IJssel?

De kosten van een airco beginnen vanaf €1.250,-. Dit is de prijs inclusief materiaalkosten én de arbeidskosten van de airco monteur in Krimpen aan den IJssel. Hierbij gaat het om een vaste airco. Een splitairco heeft een vermogen van gemiddeld 2,1 KwH en kost ongeveer €1.250,- tot €2.000,-. Dit zijn de kosten voor de airco inclusief montage! Bij een multi-split airco liggen de kosten iets hoger, omdat het plaatsen van de extra binnenunits extra tijd en aandacht vraagt. Dit kost gemiddeld tussen de €2.250,- tot €3.000,-.

Airco kosten in 2024

Type airco Gemiddelde prijs* Gemiddelde capaciteit
Split airco €1.250,- tot €2.000,- 2.1 KwH
Multi-split airco €2.250,- tot €3.000,- 2.1 KwH per unit
€800,- tot €1.000,- extra per unit
Airco zonder buitenunit €1.400,- tot €2.250,- 2.6 KwH

*Let op: dit zijn richtprijzen voor een nieuwe airco inclusief montage. Exacte prijs weten? Vraag dan altijd gratis offertes aan.

De bovenstaande prijzen zijn voor de airco met montage. Maar hoe hoog zijn de montagekosten precies? Dit hangt samen met het type airco dat u kiest. Voor een split airco liggen de kosten rond de €350,- tot €650,-. Kiest u voor een airco zonder buitenunit dan betaalt u nog iets minder, gemiddeld €450,- tot €500,-.

Montagekosten

Type airco Montagekosten*
Split airco €350,- tot €400,-
Multi-split airco €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit €450,- tot €500,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten. De precieze montagekosten verschillen per airco installateur. Vraag gratis offertes aan voor prijsoverzichten.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Wat het gaat kosten om uw airco te plaatsen, hangt uiteraard af van verschillende factoren. Hierdoor verschilt de prijs per situatie: wat uw buurman betaald heeft hoeft niets te zeggen over de prijs die u betaalt. Als u weet welke factoren een invloed hebben, houd hier dan rekening mee bij uw keuze. Zo houdt u zelf een grip op de kosten!

De prijs van een airco is onder meer afhankelijk van deze factoren:

 • Het model airco: een vaste airco is duurder dan een mobiele unit, maar door het hogere vermogen koelt deze uw huis wel een stuk beter.
 • Het vermogen van de airco: dit verschilt per type airco, kies voor een airco met het juiste vermogen voor uw woning.
 • De montagekosten: elke airco specialist hanteert een eigen tarief, hierdoor verschillen de montagekosten per airco monteur.
 • De grootte van de ruimte: hoe groter de ruimte is die u wilt koelen, des te meer vermogen u nodig hebt. Hoe hoger het vermogen, des te hoger de kosten!
 • Extra opties: de manier van bedienen of de mogelijkheid om ook te verwarmen. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de prijs oploopt.

Prijsvoorbeelden airco’s 2024

Splitairco op de benedenverdieping: deze klant wilde zijn benedenverdieping graag koelen tijdens de warme zomermaanden. Het ging om een totaaloppervlak van 80 m² en het huis was redelijk geïsoleerd. Hij had voldoende aan een splitairco met een vermogen van 7,3 kW. De kosten voor de airco waren €2.750,- en voor de montage betaalde hij €375,-. De totaalprijs was hiermee €3.125,-

Multi-split airco plaatsen: deze klant wilde een multisplit aircoom de boven en benedenverdieping koel te houden. Hij wilde twee binnenunits aansluiten op één buitenunit. Door de buitenunit in het middel te hangen, konden beide binnenunits eenvoudig aangesloten worden. De montagekosten waren daardoor relatief laag, rond de €625,-. Voor de airco zelf betaalde deze klant €3.000,-. De totaalprijs was €3.625,-.

Snel een kwalitatieve airco in Krimpen aan den IJssel!

Vind een airco specialist bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

Airco installeren Krimpen aan den IJssel: welke soorten zijn er?

Wanneer u een airco gaat plaatsen in Krimpen aan den IJssel, heeft u de keuze uit verschillende soorten airco’s. Zo zijn er goedkope mobiele units verkrijgbaar, al zijn deze van kwaliteit een stuk minder goed dan vaste airco’s. Voor een meer permanente oplossing zijn de vaste airco’s een betere optie.

Hieronder leest u wat de vele mogelijkheden zijn. Zo kiest u het beste model voor uw woning! Als u twijfelt, vraag dan advies aan een airco installateur: vraag gratis offertes aan!

Mobiele airco

Een mobiele airco zit nergens aan vast en kunt u verplaatsen wanneer u wilt. Een goede optie als u meerdere kamers op verschillende momenten wilt verkoelen. Helaas zitten er ook een paar grote nadelen aan een mobiele airco.

Het vermogen is een stuk minder, waardoor deze minder goed koelt dan een vaste airco. Om de mobiele unit te gebruiken is er bovendien een afvoerslang die door een deur of raam naar buiten moet hangen, waardoor het rendement nog minder is.

Bovendien zijn de mobiele airco’s groot en vaak onhandig, waardoor verplaatsen niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Een goed alternatief als u meerdere kamers wilt koelen, is een split-airco.

airco onderhoud Krimpen aan den IJssel

Split airco

De split airco bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. In de buitenunit zit de motor, waardoor de binnenunit klein en subtiel is: het is dus ook geschikt voor de kleinere huizen. Met de motor aan de buitenkant van het huis is er bovendien minder geluidsoverlast.

Afhankelijk van het vermogen is de splitairco vaak voldoende om één verdieping te koelen. U hoeft dus niet per se meerdere units in verschillende ruimtes te plaatsen. De kosten beginnen vanaf €1.250,- tot €2.000,- inclusief plaatsen.

Multi-split airco

Bij een multi-split airco is er ook een buitenunit. Op de buitenunit kunt u in dat geval meerdere binnenunits plaatsen. Bijvoorbeeld als u een groot huis hebt en meerdere kamers tegelijk wilt koelen. Met één buitenunit kunt u tot wel 8 binnenunits plaatsen! Een voordeel van een multi-split systeem is dat u ook de temperaturen kunt regelen: in elke kamer is het mogelijk een andere temperatuur in te stellen. Bijvoorbeeld: 20 graden in de woonkamer en 18 graden in de slaapkamer.

De kosten beginnen vanaf €2.250,- tot €3.000,- inclusief montage.

Airco zonder buitenunit

Een andere optie is een airco zonder buitenunit, ook wel een monoblock genoemd. De leidingen van deze airco worden nog steeds naar buiten aangelegd, dit zorgt voor de afvoer van condens. Omdat er geen buitenunit is, is dit type airco goedkoper om te plaatsen: het kost nu eenmaal minder tijd. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat monoblock airco’s vaak groter zijn omdat de motor van de airco ook in de binnenunit zit. Dit hoeft geen probleem te zijn als u voldoende ruimte hebt in huis om de airco te plaatsen. De kosten beginnen vanaf €1.400,- tot €2.250,-.


Wilt u een airco plaatsen in Krimpen aan den IJssel?

Schakel een airco monteur in: vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Verschillende modellen airco’s

Naast de verschillende soorten airco’s is er ook volop keuze uit verschillende modellen. Welk model voor u de beste keuze is, hangt met name af van uw eigen voorkeuren. Elk model airco heeft namelijk een unieke werking en uitstraling. Ook de ruimte die er is heeft invloed op de keuze. Bij weinig vloeroppervlak is een cassettemodel tegen het plafond bijvoorbeeld een veelvoorkomende optie! Hieronder leest u meer over de mogelijkheden. Twijfelt u nog? Vergelijk dan gratis offertes en vind snel een geschikte installateur in uw regio!

Wandmodel

Het wandmodel airco is nog altijd de meest gekozen airco. Deze worden doorgaans hoog tegen de wand geplaatst. Hierdoor hoeft u geen vloeroppervlak inleveren! Vanwege de plaatsing zorgen ze voor een goede verspreiding van de kou en zijn ze dus erg efficiënt. De gevel hangt door middel van een speciale wandbeugel. Hierdoor weet u zeker dat de airco stevig hangt en niet zomaar naar beneden komt vallen. Bovendien zijn wandairco’s heel subtiel en worden ze steeds kleiner, waardoor het steeds minder opvalt in de kamer.

Omdat de airco minder gemakkelijk te bereiken is, is het wel verstandig om bij een wandairco een afstandsbediening te kiezen. Zo hoeft u niet steeds op een stoel te staan om de airco aan of uit te zetten. Bij de luxere merken is het ook mogelijk om de installatie te bedienen met uw eigen smartphone en een app!

Het wandmodel zuigt de warme lucht via de bovenkant naar binnen. Aan de voorkant blaast de installatie daarna de koele lucht weer naar buiten.

Vloermodel

Het vloermodel is eigenlijk een misleidende naam: de airco wordt namelijk niet rechtstreeks op de vloer geplaatst, maar laag tegen de muur. We raden aan om vloermodel airco’s helemaal onderaan de muur te plaatsen of om in ieder geval 7 tot 10 centimeter over te houden: dit maakt het mogelijk om onder de airco te stofzuigen!

Dit model wordt minder geplaatst omdat u hiervoor wat vloerruimte moet inleveren. Woont u klein, dan kan dit een probleem zijn. Heeft u voldoende ruimte, dan is het misschien juist fijn om een vloermodel airco te plaatsen zodat deze beter toegankelijk is!

Plafondmodel

Het plafondmodel wordt ook wel cassettemodel genoemd. Dit type airco wordt tegen het plafond aan geplaatst. In het verleden werden de cassettemodellen ook wel in het plafond ingebouwd maar dat komt tegenwoordig nauwelijks nog voor. Het voordeel van een plafondmodel is dat deze niet in de weg hangt en uit het zicht is. Plafondmodellen zijn met name populair in nieuwbouwhuizen met een plafondhoogte van gemiddeld 2,7 meter. Woont u in een ouder huis, dan kan het zijn dat een plafondmodel te laag hangt: een vloer- of wandmodel airco is dan wellicht een betere keuze.

Plafondmodellen zuigen de warme lucht naar binnen via het midden van de airco. Aan de zijkanten blaast de airco de koude lucht weer naar buiten. Dit is erg efficiënt en koelt uw kamer snel af!

airco modellen

Hoe werkt een airco in Krimpen aan den IJssel?

Een airco in Krimpen aan den IJssel produceert zelf geen koude lucht, maar koelt de bestaande lucht af door de warmte hieruit te halen! De airco maakt namelijk slim gebruik van een natuurkundig proces: verdamping haalt warmte uit de omgeving. In de airco verdampt de koelvloeistof die door de installatie stroomt. De vloeistof die verdampt onttrekt zo de warmte uit de lucht, wat vervolgens weer de kamer in wordt geblazen. Het condenswater wordt afgevoerd naar de buitenunit, waar het de warmte weer afgeeft aan de omgeving. Zo wordt het binnen steeds koeler en verdwijnt alle warme lucht naar buiten.

Hoe werkt een airco als deze verwarmt in plaats van koelt?

Het principe werkt in dat geval andersom: de airco onttrekt warmte uit de buitenlucht en vervoert dit naar de binnenunit, waarna de warmte weer naar buiten geblazen wordt. Dit werkt ook bij koude temperaturen! Het verwarmen met uw airco is heel efficiënt en een stuk goedkoper dan de traditionele manieren voor verwarmen!

Verschil tussen airco en aircooler

Aircoolers maken een opmars en zijn steeds populairder. Wat is eigenlijk het verschil? Een aircooler werkt, in tegenstelling tot een airco, met koud water in plaats van een koelmiddel. Het zorgt wel een beetje voor verkoeling, maar het gaat hierbij om maximaal 3 graden: het is vooral de gevoelstemperatuur die een klein beetje daalt.

Daar komt bij dat de ruimte vochtig wordt door de waterdamp: het is aan te raden om een raam te openen tijdens het gebruik van een aircooler, wat op de warme dagen juist geen goed idee is.

Wilt u uw huis echt goed verkoelen, dan is een airco absoluut de betere keuze.


Wat doet een airco installateur in Krimpen aan den IJssel?

Een airco specialist heeft verschillende belangrijke taken. U kan de airco laten plaatsen door de airco installateur, maar daarnaast is bij ook beschikbaar voor een persoonlijk advies tijdens de aankoop van het systeem. Tot slot zijn ook onderhoud en reparaties belangrijke taken van de specialist.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een airco installateur in Krimpen aan den IJssel:

 • Advies: het kopen van een airconditioning is niet iets dat u elke dag doet. Een airco installateur geeft advies over de verschillende soorten airco’s, het juiste vermogen en het juiste merk.
 • Airco plaatsen: de installateur zal uw nieuwe airco aansluiten en afstellen zodat deze zo zuinig mogelijk werkt. Door dit uit te besteden voorkomt u problemen en beschadigingen aan de muur. De vakman helpt met het kiezen van de beste plek.
 • Airco onderhoud: dit bestaat uit het bijvullen van het koelmiddel, het reinigen van de airco en het controleren van alle onderdelen. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de airco en zorgt u ervoor dat de airconditioning efficiënt en zuinig blijft werken.
 • Reparaties: bij een beschadiging of storing aan de airco schakelt u een airco specialist in voor de reparatie. De monteur repareert lekkende leidingen, storingen en beschadigingen aan de andere onderdelen van de airco.

airco reparatie in Krimpen aan den IJssel

Waar een airco plaatsen?

Uiteraard bepaalt u zelf grotendeels waar u de airco plaatst. Kiest u voor een multi-split airco dan is het mogelijk de binnenunits op verschillende verdiepingen te plaatsen: zo koelt u zowel de woonkamer als de slaapkamers! Veel mensen kiezen ervoor om de airco op de slaapkamer te plaatsen, zodat zij een goede nachtrust hebben.

Wat is de beste locatie van de airco?

Ongeacht in welke ruimte u de airco plaatst, is er wel een beste positie voor de airco. Het liefst zo hoog mogelijk in de ruimte, omdat de kou zo beter verspreidt. Hierdoor koelt de ruimte sneller af. Rondom de airco moet minimaal 15 centimeter vrije ruimte zijn. Daarbij is het belangrijk dat de airco niet rechtstreeks in uw gezicht blaast, omdat het dan te koud aan kan voelen.

Vergunning nodig voor buitenunit?

Goed nieuws, u heeft in de meeste gevallen geen vergunning nodig voor het plaatsen van de buitenunit. Wel is het belangrijk om er dan voor te kiezen de buitenunit aan de zijkant of achterkant van het huis te plaatsen, zodat deze niet zichtbaar is van de openbare weg. Moet de buitenunit per se aan de voorkant van het huis, dan is het slim om te overleggen met uw gemeente over een eventuele vergunning. Meer hierover leest u op helpdeskbouwregels.nl.

Op zoek naar een airco monteur in Krimpen aan den IJssel?

Vraag gratis en vrijblijvend koeltechniek offertes aan en bespaar!
Gratis offertes vergelijken

Airco installeren Krimpen aan den IJssel: 3 aandachtspunten

Een airco installeren in Krimpen aan den IJssel is niet iets dat u elke dag doet. Daarom zijn er een paar belangrijke punten om over na te denken. Hoe wordt de airco eigenlijk geplaatst en wat gebeurt er met het water dat afgevoerd moet worden? Hieronder geven we drie belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden, zodat u zeker weet dat u goed bent voorbereid.

 • 1. De installatie: een airco installeren kunt u niet zomaar zelf doen: het aansluiten, testen en vacumeren van de leidingen moet u laten doen door een erkend monteur. De installateur moet in het bezig zijn van een STEK-certificaat en het bedrijf moet BRL-100 gecertificeerd. Na de installatie krijgt u van de installateur een inbedrijfstellingrapport: dit geeft aan dat een erkend monteur de airco heeft geïnstalleerd. Mogelijk heeft u dit rapport nodig voor garantie. Laat ook het onderhoud uitvoeren door een erkend monteur: als u dit niet kunt aantonen dan vervalt mogelijk de garantie!
 • 2. Condenswaterafvoer: goed om te weten dat een werkende airco ook condenswater creëert. Dit moet natuurlijk ook afgevoerd worden. Bij veel airco’s wordt dit condenswater in de binnenunit opgevangen en daarna afgevoerd naar de buitenunit. Hier kunt u de afvoer op het riool aansluiten.
 • 3. Buitenunit: split-airco’s werken samen met een buitenunit. U heeft de keuze tussen een multi-split airco, waarbij meerdere binnenunits op één buitenunit zijn aangesloten, en een single-split airco. Hierbij zit er één binnenunit op één buitenunit aangesloten. Het voordeel van één buitenunit, is dat dit ook tijd en geld bespaart in onderhoud en materiaalkosten. Voor u dus meerdere single-split airco’s laat plaatsen is het slim om te kijken naar de lange termijnkosten: is dit echt goedkoper dan het plaatsen van een multi-split airco? Laat u persoonlijk adviseren als u twijfelt!

Airco kopen? Hier moet u op letten!

Deze video laat zien wat u moet weten voor de aankoop van een airco.


Airco Krimpen aan den IJssel kopen: waar moet u op letten?

U gaat een airco in Krimpen aan den IJssel kopen: dat is waarschijnlijk iets wat u nog niet veel vaker heeft gedaan. Het is belangrijk om u goed in te lezen, zodat u weet wat u nodig heeft en wat u zelf graag wilt. Ga na welke functies u nodig hebt en welke u graag zou willen. Kies zo de beste airco voor uw situatie!

Hieronder geven we een paar aandachtspunten en tips voor het kopen van een airco. Heeft u hulp nodig van een expert? Twijfel dan niet: vraag gratis offertes aan!

1. Welke functies heb ik nodig?

Vraag uzelf eerst af welke functies u nodig heeft en wat u zelf belangrijk vindt. Moet de airco alleen koelen of wilt u deze ook gebruiken om de ruimte efficiënt te kunnen verawrmen?

Daarnaast hebben airco’s zuiverende functies en is het zelfs mogelijk om de airco ook in te zetten om de ruimte te ontvochtigen.

Als u weet welke functies voor u belangrijk zijn dan is het makkelijker om te zoeken naar de beste airconditioning!

2. Hoeveel vermogen heeft de airco?

Om er zeker van te zijn dat de airco de ruimte goed koelt, is het belangrijk om het juiste vermogen te kiezen. Een te laag vermogen koelt niet genoeg en een te hoog vermogen koelt juist te veel. Bovendien verbruikt u meer stroom, waardoor de airco onnodig duur is in gebruik.

Welk vermogen heb ik nodig?

Dit hangt af van welke gewenste temperatuur u wilt bereiken en de inhoud van de ruimte. Voor een exacte berekening vraagt u het best advies aan een airco monteur in Krimpen aan den IJssel. Wilt u dit zelf berekenen? Vraag uzelf af in welke mate uw huis geïsoleerd is.

 • Een goed geïsoleerde woning: vermenigvuldig de inhoud van de ruimte met factor 30.
 • Een redelijk geïsoleerde woning: vermenigvuldig de inhoud van de ruimte met factor 40.
 • Een slecht geïsoleerd huis: vermenigvuldig de inhoud van de ruimte met factor 50.

In de tabel hieronder vindt u het benodigde vermogen voor verschillende ruimtes. Als u nog twijfelt, laat u dan persoonlijk adviseren door een installateur.

Totale oppervlak Inhoud (bij een hoogte van 2,70m) Vermogen airco (bij een redelijk geïsoleerde ruimte)
20 m² 54 m³ 2.2 kW
40 m² 108 m³ 4.3 kW
60 m² 162 m³ 6.5 kW
80 m² 216 m³ 8.6 kW

airco onderhouden Krimpen aan den IJssel

3. Mobiele of vaste variant?

Kiest u liever een mobiele airco of een vaste airco? Een mobiele airco lijkt vaak de voordeligste optie, maar in de praktijk behaalt deze niet het resultaat dat gewenst is. Het vermogen is een stuk minder dan dat van vaste airco’s, waardoor het vooral geschikt is voor kleine ruimtes. Bovendien moet u een raam openzetten voor de afvoerslang, zodat de warme lucht wordt afgevoerd, waardoor het rendement nog minder groot is.

Een vaste airco heeft een groter vermogen en is dat zorgt in de meeste gevallen voor een beter resultaat. Bovendien is het een stuk goedkoper in gebruik! Een vaste airco is in verreweg de meeste gevallen daarom de beste keuze.

4. Met of zonder buitenunit?

Er zijn zowel airco’s met en zonder buitenunit: ook hierin moet u een keuze maken. Beide opties hebben voor en nadelen.

Een monoblock airco (zonder buitenunit) is goedkoper om te plaatsen, omdat het minder tijd kost. Bovendien heeft u aan de buitenkant van uw huis geen grote unit hangen.

Het voordeel van wél een buitenunit, is dat de motor aan de buitenkant zit. Hierdoor heeft u minder geluidsoverlast. Een bijkomend voordeel is dat de airco’s vaak iets kleiner en subtieler zijn, waardoor ze gemakkelijker te verbergen zijn in het interieur.

5. Heeft de airco een goed energielabel?

Een airco hoeft helemaal geen hoog energieverbruik meer te hebben. Wilt u verzekerd zijn van een zuinige airconditioning, dan is het belangrijk om te kiezen voor een goed energielabel. Energielabels lopen vanaf A tot en met G. Label A+++ is het meest energiezuinig en zorgen voor de minst hoge energiekosten. In de tabel hieronder leest u hoeveel stroom een airco ongeveer verbruikt.

Soort airco Verbruik per uur Verbruik per dag* Verbruik per jaar**
Multi split airco (2 of meer binnenunits) 1,65 KwH – €0,89 13,2 KwH – €7,84 528 KwH – €299,20
Single split airco 0,75 KwH – €0,41 6 KwH – €3,24 240 KwH – €129,60

*Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 8 uur per dag en een prijs van €0,54 per kWh.
** Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 40 dagen per jaar, 8 uur per dag.

6. Wat is het geluidsniveau?

Als een airco aanstaat, maakt deze geluid. U wilt geluidsoverlast natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een airco die zo stil mogelijk is. Per 1 april 2021 is het maximum geluidsniveau voor airco’s 40dB tussen 19:00 en 07:00 uur. Tussen 07:00 en 19:00 uur is het maximum geluid 45 dB. Dit komt overeen met een stil klaslokaal of het geluid in een woonkamer. Over het algemeen is een split-airco in huis iets stiller dan een monoblock airco. Dat komt omdat de motor bij een split-airco in de buitenunit zit.

Laat een airco plaatsen in Krimpen aan den IJssel!

Vind snel een airco specialist in uw regio en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

Bekende airco merken

Een airco specialist die u helpt met de aankoop van uw nieuwe airco, biedt verschillende merken aan. Welk merk het best bij u past, verschilt echt per situatie. Bereid u daarom goed voor en bepaal wat u wel en juist niet wil. Dan is het makkelijker om het juiste merk te kiezen. Gaat het om een airco in Krimpen aan den IJssel voor een kleine ruimte, dan is Samsung of LG een geschikte keuze. Voor grotere ruimtes is het slim om te kijken naar merken als Daikin en Mitsubishi.

Hieronder leest u meer over een aantal verschillende merken. Bent u nog op zoek naar een installateur om u hierbij te helpen? Vergelijk dan gratis offertes en vind snel een vakman in uw regio!

Daikin

Daikin is een Japans merk dat al jarenlang A-merk kwaliteit airco’s levert. De airco’s van Daikin staan erom bekend erg stil te zijn en het merk besteedt veel aandacht aan de uitstraling van de airco’s. De modellen zien er stuk voor stuk netjes uit en zijn geschikt voor ieder interieur. Met name de Daikin Emura is erg populair vanwege het strakke design.

Type Daikin airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Daikin Perfera FTXM25R 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Daikin Stylish FTXA35AW 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Daikin Comfora FTXP50M 20 dB 5 kW 5.8 kW A++

Mitsubishi

Mitsubishi is al jarenlang één van de grootste merken op het gebied van airco’s. De airco’s van dit merk kunnen verwarmen, koelen, ontvochtigen en filteren! Mitsubishi biedt verschillende modellen aan, zoals wandmodellen, vloermodellen en cassette airco’s. Met name de wandmodellen zijn voorzien van een strak design en verkrijgbaar in verschillende kleuren: zodat het in elke ruimte past. Bovendien zijn de airco’s erg stil met een gemiddeld geluidsniveau van slechts 21 dB!

Type Mitsubishi airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-WF 21 dB 2,0 kW 2,7 kW A++
Mitsubishi Electric MSZ-AP35VGK 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZM-S 47 dB 4 kW 5.0 kW A++

Panasonic

Panasonic is één van de merken die al jarenlang bekend is en naast allerlei andere producten ook airco’s ontwikkelt. Dit merk staat bekend om haar betrouwbaarheid en comfort. De airco’s zijn erg stil in gebruik en hebben een geluidsniveau van gemiddeld 19 dB! Bovendien zijn de airco’s met een energielabel tot a+++ één van de zuinigste op de markt. De Panasonic Nanoe X technologie zuiveren de lucht: met een beter binnenklimaat als gevolg.

Type Panasonic airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Panasonic TZ25-WKE 20 dB 2,5 kW 3,4 kW A++
Panasonic CS-Z35VKEW Etherea 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Panasonic KIT-BZ50-XKE 27 dB 5 kW 5.8 kW A++

Toshiba

De airco’s van Toshiba hebben een uitstekende reputatie. Dit merk levert zowel aan particulieren als bedrijven en heeft daardoor airco’s beschikbaar met verschillende vermogens. De binnenunits van Toshiba zijn standaard en betrouwbaar. U betaalt dus niet extra voor een strak design maar profiteert wel van de beste kwaliteit. Een aantal populaire modellen van Toshiba zijn Shorai Premium, Haori en de Kazumi. Vraag uw installateur om de mogelijkheden!

Type Toshiba airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Toshiba Haori 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Toshiba Seiya RAS-B13J2KVG-E 21 dB 3,5 kW 4 kW A++
Toshiba Daiseikai 9 RAS-25SKVR-E 20 dB 4,5 kW 5,5 kW A++

Samsung

De airco’s van Samsung zijn geschikt voor grote en kleine ruimtes. U hoeft niet bang te zijn voor een te hoog energieverbruik, want de modellen van Samsung hebben een uitstekend energielabel. Populair bij Samsung zijn de kanaalmodellen: deze worden bovenaan bij het plafond ingebouwd. Hierdoor vallen ze volledig weg in de ruimte en ziet uw interieur er strak uit. Deze kanaalmodellen worden veel toegepast in woon- en slaapkamers.

Type Samsung airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Samsung WindFree™ Elite AR12TXCAAWKNEU 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU 20 dB 3,5 kW 4 kW A++
Samsung Luzon AR18TXHZAWKNEU 21 dB 5 kW 5,8 kW A++

LG

LG is een ander merk dat al jarenlang populair is en bekend staat om haar verschillende elektrische apparaten. Dit merk levert airco’s van topkwaliteit tegen de laagste prijzen. Een voordeel van LG is dat alle verschillende systemen met elkaar verbonden kunnen worden. Sluit uw LG airco bijvoorbeeld aan op uw LG zonnepanelen om uw eigen opgewekte energie te gebruiken! LG biedt airco’s in drie verschillende lijnen: Standard Plus, Artcool en Deluxe. Artcool bestaat uit prachtige design airco’s van de hoogste kwaliteit.

Type LG airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
LG Dualcool Prestige PC12SQ 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
LG Artcool Mirror AC12BQ 20 dB 3,5 kW 4 kW A++
LG Standard Plus PC18SK 21 dB 5 kW 5,8 kW A++
mitsibishi airco

Mitsubishi

daikin airco

Daikin

panasonic airco

Panasonic


Airco onderhoud Krimpen aan den IJssel: waarom & wanneer?

Airco onderhoud in Krimpen aan den IJssel is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een airco installateur. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van het systeem en weet u zeker dat het zuinig werkt. Hierdoor koelt u uw huis efficiënt en voorkomt u te hoge energiekosten.

Wat doet een airco installateur tijdens het onderhoud?

Allereerst zal hij het koudemiddel toevoegen: dit moet één keer per twee jaar opnieuw gedaan worden. Tegelijkertijd zal hij het systeem schoonmaken. Stofopbouw in het systeem zorgt mogelijk voor gevaarlijke situaties en daarbij zorgt het ervoor dat de installatie niet zuinig meer werkt. De kosten voor groot onderhoud liggen rond de €170,-.

Soms is onderhoud niet meer voldoende en is het belangrijk om een airco reparatie uit te voeren. Dit is nodig als de leidingen lekken of als de motor niet meer goed werkt. Ook dit kunt u voorkomen door op tijd onderhoud uit te laten voeren!

Recente aanvragen:

Airco plaatsen in Almere
Reparatie van koelsysteem in Dronten
Airco onderhoud in Emmeloord
Airco kopen in Lelystad
Mobiele airco in Zeewolde

airco offerte in Krimpen aan den IJssel

Airco laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel? Bespaar op de kosten!

Wilt u ook zo snel mogelijk een airco laten plaatsen? Maak dan gebruik van professionele installateurs en laat uw airco in Krimpen aan den IJssel installeren! U weet zeker dat de airco zuinig werkt en goed is aangesloten: zo behaalt u het hoogste rendement! Op zoek naar experts in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk de gratis offertes van verschillende airco specialisten. Door te vergelijken op prijs en aanbod bent u verzekerd van een eerlijke prijs! Uw besparing loopt zelfs op tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en er zitten verder helemaal geen verplichtingen aan vast!

Start nu uw gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen:


Wat kost een airco laten plaatsen?

De montagekosten van een airco beginnen vanaf €350,-. De kosten hangen nauw samen met het type airco dat u laat installeren. De kosten voor een airco inclusief montage beginnen bij een vast model vanaf €1.250,- tot €2.000,-. Een mobiele airco is al te plaatsen vanaf €400,- tot €600,-: hierbij is geen montage vereist.

Waar koopt u een goede airco?

Een goede airco koopt u het beste bij een ervaren airco specialist in Krimpen aan den IJssel. Deze helpt u met het kiezen van het juiste merk, het juiste model en het juiste type airco. Bovendien geeft hij een advies met betrekking tot de plaatsing en de exacte locatie.

Wat is de beste airco voor in huis?

Wat de beste airco voor in huis is, hangt af van uw situatie. Dit hangt samen met de inhoud van de ruimte die u wilt koelen, het vermogen van de airco en uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld dat de airco naast koelen ook verwarmt? En wilt u liever wel of geen buitenunit? Een airco installateur helpt met het kiezen van de beste airco voor in huis.

Wat kost een airco aan stroom?

Een vaste airco verbruikt gemiddeld 0,75 kWh aan stroom per uur: dit is een relatief kleine airco, geschikt voor het koelen van één ruimte. Bij een mobiele airco gaat het om 1 kWh stroom per uur: deze is in gebruik dus een stuk duurder dan de vaste airco. Het stroomverbruik verschilt per airco. Een airco installateur kan u hier meer over vertellen.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Wanneer een airco minder dan 3 liter aan koelmiddel bevat is het toegestaan om deze zelf te installeren. Dat wil niet direct zeggen dat dit een goed idee is. De kans is aanwezig dat er tijdens de montage beschadigingen ontstaan aan de muur of aan de airco. Een airco installateur stelt de airco bovendien goed af, zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.

Waar mag ik een buitenunit plaatsen?

Een buitenunit plaatst u het beste aan de achterkant of zijkant van uw huis, waar deze niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Is dit geen optie dan mag u in de meeste gevallen de buitenunit ook aan de voorkant van het huis plaatsen. Mogelijk heeft u hiervoor een vergunning nodig.

Hoe lang duurt het airco installeren?

De installatie van de airco neemt ongeveer 1 werkdag in beslag. Hoe lang de airco installateur uit Krimpen aan den IJssel precies bezig is, hangt af van de moeilijkheidsgraad van de situatie. Wilt u een multi-split airco laten plaatsen dan zal de vakman meer tijd kwijt zijn: hij moet dan ook leidingen aanleggen om de binnenunits met de buitenunit te verbinden.

Wie kan mijn airco installeren?

U schakelt het beste een ervaren airco installateur in voor de installatie van uw airco. De specialist geeft u bovendien een persoonlijk advies en begeleidt u tijdens de aankoop van de airconditioning. Wilt u verzekerd zijn van goede help, kijk dan of de installateur STEK-erkend is.

Hoeveel kost een airco installeren?

De montagekosten beginnen vanaf €350,- tot €400,- voor een split airco. Voor een multi-split airco liggen de installatiekosten rond de €600,- tot €650,- en wanneer u kiest voor een monoblock airco (zonder buitenunit) dan betaalt u gemiddeld €450,- tot €500,-. Voor de installatie van een mobiele airco betaalt u geen montagekosten.

Wie kan mijn airco installeren?

Dit hangt af van het vermogen van de airco en de inhoud van uw woning. In de meeste gevallen is één airco niet voldoende om het hele huis te koelen, zeker niet als het gaat om meerdere verdiepingen. Wilt u het hele huis koelen dan is het mogelijk om te kiezen voor een multi-split airco, waarbij de binnenunits op verschillende verdiepingen geplaatst worden.