Airco monteur in [var1] nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Airco [var1]

Een airco wordt in [var1] steeds vaker geplaatst. Dat is niet zo gek, want de zomers worden alsmaar warmer. Wilt u de hittegolf een beetje goed doorkomen, dan is een goed werkende airco een must! Bovendien hebben ze nog andere voordelen, zo kunnen ze de ruimte eventueel heel efficiënt verwarmen en zuiveren airco’s de lucht! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van aircospecialisten in uw regio. Vergelijk en kies zelf het beste aanbod!

Twijfelt u nog over de aankoop van een airco? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten. Van handige prijsinformatie naar aandachtspunten bij de aankoop van de installatie. Ook leest u wat een airco installateur voor u kan betekenen voor, tijdens en na de aankoop van de airco!Waarom kiezen voor airco in huis?

Een airco in huis? Een uitstekend idee! Het grootste voordeel van een airco is dat deze uw huis tijdens de warme zomerdagen heerlijk koel houdt.

Maar er is nog veel meer voordeel!

Zo hebben airco’s een zuiverende functie: deze zuiveren de lucht waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Zeker voor mensen met allergieën is dit een waardevolle toevoeging.

Kiest u voor een airco die ook verwarmt, dan is het mogelijk om de ruimte efficiënt te verwarmen: dit is een stuk zuiniger dan een verwarming op gas, en zo bespaart u jaarlijks op de energiekosten!

airco-reparatie-in-[var1]

De belangrijkste voordelen:

 • Airco’s houden het huis in de zomer heerlijk koel.
 • Dankzij luchtzuiverende eigenschappen verbetert de luchtkwaliteit in huis.
 • Het verbetert de productiviteit in huis.
 • U slaapt beter bij een lagere temperatuur.
 • De airco verwarmt de ruimte in de winter.
 • U bespaart hiermee op de energiekosten.

Airco laten plaatsen in [var1]?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost een airco?

De kosten voor een airco beginnen vanaf €400,- tot €600,- bij een mobiel exemplaar. Dit is niet voor iedereen de beste optie, omdat het vermogen relatief laag is: rond de 0,9 KwH. Wilt u grote ruimtes koelen, kies dan voor een vaste airco. Een split airco inclusief montage kost gemiddeld €1.250,- tot €2.000,-.

Bij een multi-split airco liggen de kosten rond de €2.250,- tot €3.000,-. Dit is iets duurder, maar u koelt dan wel verschillende kamers op hetzelfde moment!

Airco kosten: 2023

Type airco Gemiddelde prijs* Gemiddelde capaciteit
Split airco €1.250,- tot €2.000,- 2.1 KwHplaatsen
Multi-split airco €2.250,- tot €3.000,- 2.1 KwH per unit
Airco zonder buitenunit €1.400,- tot €2.250,- 2.6 KwH
Mobiele airco €400,- tot €600,- 0.9 KwH

*Let op: dit zijn richtprijzen voor een nieuwe airco inclusief montage. Exacte prijs weten? Vraag dan altijd gratis offertes aan.

In de tabel hierboven vindt u de prijzen van airco met montage: maar hoe hoog zijn de installatiekosten precies? Dit hangt af van het type airco. Bij een split airco kost de montage gemiddeld €350,- tot €400,- en voor een multi-split airco liggen de kosten rond de €600,- tot €650,-. De montagekosten kunnen oplopen bij meerdere binnenunits, omdat dit nu eenmaal meer tijd in beslag neemt.

Montagekosten

Type airco Montagekosten*
Split airco €350,- tot €400,-
Multi-split airco €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit €450,- tot €500,-
Mobiele airco Geen montagekosten

*Let op dit zijn gemiddelde kosten. De precieze montagekosten verschillen per airco installateur uit [var1]. Vraag gratis offertes aan voor prijsoverzichten.

Hoe wordt de prijs bepaald?

De kosten voor het plaatsen van een airco verschillen per situatie. Hier spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Bereid u goed voor op de aankoop, en houd deze factoren in het achterhoofd: zo houdt u een grip op de prijs.

Belangrijke factoren die meespelen zijn het soort airco dat u laat plaatsen, de omvang van de ruimte die u wilt koelen en de montagekosten.

Dit zijn de belangrijkste factoren die een invloed hebben op de prijs van uw airco:

 • De omvang van de ruimte: dit bepaalt namelijk hoe hoog het vermogen zijn van de airco die u koopt. Te weinig vermogen koelt niet genoeg en een te hoog vermogen verbruikt onnodig veel energie.
 • Het soort airco dat u koopt: er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Mobiele airco’s zijn het goedkoopst, maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende om uw huis efficiënt te koelen. Vaste airco’s zijn iets duurder maar een stuk beter én zuiniger in gebruik.
 • Het vermogen: dit bepaalt namelijk ook hoe duur de airco in gebruik is. Wilt u een airco die niet te veel kost om te gebruiken, kies dan voor een airco het een goed energielabel.
 • De montagekosten: elke airco specialist in [var1] heeft een eigen tarief. Hierdoor verschillen de montagekosten per aircobedrijf. Voor de beste prijs is het slim om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken.

airco service in [var1]

Airco plaatsen [var1]: welke soorten zijn er?

Laat u binnenkort een airco plaatsen in [var1]? Dan heeft u de keuze uit verschillende types en modellen. Welke airconditioning voor u de beste keuze is, hangt volledig af van uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Wilt u één kamer koelen of meerdere kamers? Hoe groot is de ruimte en hoeveel vermogen heeft u nodig? Hieronder leest u meer over de verschillende soorten airco’s. Een airco monteur helpt u met het maken van de juiste keuze. Nog op zoek naar een vakman? Vergelijk dan gratis offertes!


Ook genieten van koele zomers? Laat een airco plaatsen in [var1]!

Vergelijk gratis offertes en vind snel een expert in uw regio!
Gratis offertes vergelijken


Mobiele airco

De mobiele airco is voordelig in aanschaf en geschikt om meerdere kamers om en om te koelen. Dit is de beste optie als u tegen een laag budget toch de zomermaanden goed door wil komen. Belangrijk om te weten is dat er altijd een afvoerslang is die via een raam of deuropening naar buiten moet hangen.

Bovendien is een airco een grote machine, die u niet zomaar eenvoudig opbergt: zorg dus wel dat u hier de ruimte voor hebt in huis.

Ook zijn mobiele airco’s duurder in gebruik, dus laat deze niet urenlang draaien, maar gebruik de airco alleen om bijvoorbeeld de temperatuur in de slaapkamer iets te verlagen voor u gaat slapen. Een voordeel is dat u tegen een lage prijs toch profiteert van een iets koelere woning. De kosten beginnen vanaf €400,- tot €600,-.

Split airco

De split airco is een vaste airco met een binnen- en buitenunit. De motor zit in de buitenunit en deze is verbonden met de binnenunit. Ze moeten dus zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst worden voor het beste resultaat.

De split airco is een stuk subtieler dan een mobiele airco, omdat de binnenunit veel kleiner is. Bovendien hebt u weinig geluidsoverlast omdat de motor zich aan de buitenkant van het huis bevindt.

Het vermogen is hoog genoeg om een kamer of zelfs een hele verdieping efficiënt te koelen. De kosten beginnen rond de €1.250,- tot €2.000,-.

Multi-split airco

Bij een multi-split airco is het mogelijk om meerdere binnenunits op één buitenunit aan te brengen. Dit is een goede optie als u meerdere verdiepingen of kamers in huis wilt koelen op hetzelfde moment. Op één buitenunit is het mogelijk om tot wel 8 binnenunits aan te sluiten: perfect voor grote huizen dus! De multi-split airco is te plaatsen vanaf €2.250,- tot €3.000,-.

Let op: de multi-split airco heeft hogere montagekosten, omdat de vakman leidingen aan moet leggen tussen de verschillende binnenunits en de buitenunit. Het kan goedkoper zijn om in plaats van een multi-split airco te kiezen voor twee split-airco’s op verschillende verdiepingen. Vraag uw airco specialist in [var1] om advies!

Airco zonder buitenunit

Wilt u geen buitenunit ophangen, kies dan voor een monoblock airco. Er is geen buitenunit aanwezig. In plaats daarvan wordt aan de buitenkant van de muur een rooster geplaatst zodat het vocht gewoon afgevoerd kan worden. Deze airco is iets groter dan een airco met buitenunit, omdat de motor ook aan de binnenkant zit.

Houd er dus rekening mee dat u misschien iets meer leefruimte moet opofferen: maar ook dat hoeft geen probleem te zijn.

Een airco zonder buitenunit kost gemiddeld €1.400,- tot €2.250,-.

Verschil tussen airco en aircooler

Er zijn tegenwoordig ook veel aircoolers verkrijgbaar: deze zijn een stuk goedkoper en lijken daarom een goed alternatief. Een aircooler werkt met koud water waar een airco juist gebruik maakt van een koelmiddel. Een airco voert de warme lucht af naar buiten en blaast koude lucht naar binnen maar een aircooler koelt de warme lucht af voordat deze weer naar buiten geblazen wordt.

Toch is een airco de beste keuze!

Met een aircooler daalt de temperatuur in huis nauwelijks, het voelt alleen iets koeler. Met een airco is het zelfs mogelijk om de temperatuur met wel 10 graden te verlagen! Zo bepaalt u zelf welke temperatuur u heeft in huis.

Wat doet een airco installateur in [var1]?

Op zoek naar een airco installateur in [var1]? Deze kan u helpen met verschillende werkzaamheden aan uw airco. Natuurlijk is de vakman beschikbaar voor het plaatsen van de airco. Ook daarna kan u nog een installateur inschakelen, bijvoorbeeld als uw airco onderhoud nodig heeft of wanneer hij kapot is en u een reparatie nodig heeft.

Dit zijn een paar van de belangrijkste werkzaamheden van een airco monteur:

 • Persoonlijk advies: bij het kopen van de airco kunt u een monteur inschakelen voor een advies. U kiest dan de airco die het beste past bij uw situatie.
 • Airco aansluiten: een airco kunt u het beste laten installeren door een installateur, zodat u zeker weet dat deze goed en zuinig werkt. De vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de beste locatie voor de airco.
 • Onderhoud: dit bestaat uit het bijvullen van het koelmiddel en het controleren van alle onderdelen. Ook maakt de vakman het filter schoon en checkt hij of de airco het nog goed doet. Onderhoud is belangrijk om de levensduur te garanderen.
 • Reparaties: het kan voorkomen dat uw airco op een gegeven moment kapotgaat. Hij lekt dan bij de leidingen naar de buitenunit of blaast geen koude lucht meer naar binnen. Gelukkig voert een goede monteur dan een snelle reparatie uit, zodat u nooit lang zonder koelte zit.

Op zoek naar een airco installateur in [var1]?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Waar een airco plaatsen?

U bepaalt zelf waar u in huis een airco plaatst. Veel mensen kiezen voor de slaapkamer: als deze koel is slaapt u ’s zomers een stuk beter. Dat heeft een positieve invloed op uw humeur én productiviteit. Wat betreft de beste locatie voor de airco geeft een vakman u ook een persoonlijk advies.

De airco plaatst u namelijk het beste zo hoog mogelijk: dit is de meest efficiënte manier om de kamer af te koelen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de airco niet op een plek zit waar de koude lucht rechtstreeks tegen u aan blaast: dit zorgt er juist voor dat u het snel te koud krijgt.

Houd de airco ook uit de buurt van warmtebronnen en luchtstromen, zoals bij de ventilatieroosters of ramen.

Voor de buitenunit is het vooral belangrijk dat er geen obstakels in de buurt zijn en dat de unit in een schaduwrijke hangt. Zo is er minder energie nodig om gekoelde lucht te produceren en bespaart u dus op de energiekosten!

Vergunning nodig voor buitenunit?

Officieel betekent het plaatsen van een buitenunit dat u het bouwvolume van uw woning verhoogt. Dit zou betekenen dat u een vergunning moet plaatsen. Maar goed nieuws! In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig voor een buitenunit!

Plaatst u de buitenunit aan de achterkant of zijkant van het huis dan is dit vaak vergunningsvrij. Is dit niet mogelijk, dan beslist de gemeente of de buitenunit binnen het bestemmingsplan past. Meer over de regels over het plaatsen van een buitenunit leest u op helpdeskbouwregels.nl

airco montage in [var1]

Airco kopen: waar moet u op letten?

Het kopen van een airco in [var1] is een grote taak. Het is belangrijk om u goed in te lezen, zodat u van tevoren precies weet wat u wilt. Als u nog twijfelt over het type airco die u nodig hebt, laat u dan persoonlijk adviseren door een installateur!

Hieronder geven we u een paar handige aandachtspunten, zodat u weet waar u bij het kopen van een airco op moet letten. Nog op zoek naar een ervaren airco expert? Vergelijk dan gratis offertes!

Welke functies heb ik nodig?

Vraag uzelf eerst eens af welke functies u wilt hebben. Moet de airco vooral koelen of wilt u deze ook gebruiken om de ruimte in de winter te verwarmen? Als u weet wat u wilt, vallen er al heel veel modellen en mogelijkheden af, waardoor het makkelijker te kiezen is. Andere functies waar u over na kan denken zijn:

 • zuiverende eigenschappen;
 • het ontvochtigen van ruimtes;
 • wel of geen ventilerende eigenschappen.

Hoeveel vermogen heeft de airco?

Vraag uzelf ook eens af hoeveel vermogen u nodig heeft: dit hangt af van de grootte van de ruimte. Hoe groter de ruimte die u wilt koelen, des te meer vermogen u nodig heeft. Te veel vermogen zorgt ervoor dat u onnodig veel energie verbruikt en te weinig vermogen betekent dat de kamer niet goed genoeg gekoeld wordt.

Hoe weet ik het juiste vermogen?

Kiest u voor een airco service in [var1], dan geeft de vakman u een persoonlijk advies. Het berekenen van het vermogen blijft maatwerk en hangt onder meer af van hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Een vuistregel is dat u 30 tot 50 Watt vermogen nodig heeft per kubieke meter.

Mobiele of vaste variant?

Gaat u liever voor een vaste airco of toch een mobiele unit? Een mobiele unit lijkt goedkoper, maar het vermogen is een stuk lager. Bovendien heeft u altijd een afvoerslang die via een open raam naar buiten moet hangen: dit zorgt ervoor dat een mobiele airco nog minder efficiënt is.

Doordat een mobiele airco ook nog eens meer stroom verbruikt bent u uiteindelijk helemaal niet goedkoper uit.

In de meeste gevallen is een vaste airco daarom de beste optie. Deze is subtiel en past in ieder huishouden: groot en klein. Bovendien werken vaste airco’s zuinig en efficiënt!

Met of zonder buitenunit?

Er zijn zowel airco’s met als zonder buitenunit verkrijgbaar. U kiest zelf wat voor u de beste optie is, dit hangt vooral af van uw eigen voorkeuren. Met een buitenunit houdt in dat de airco iets kleiner en subtieler is. Vaak is de airco ook iets stiller, omdat de motor aan de buitenkant van het huis zit.

Bij een airco zonder buitenunit bent u daarentegen een stuk goedkoper uit! Bovendien is een iets grotere binnenunit geen probleem als u hier voldoende ruimte voor hebt!

Heeft de airco een goed energielabel?

Airco’s hebben een slechte reputatie als het gaat om het energieverbruik: toch is dat al lang niet meer zo! Zeker de nieuwste airco’s hebben uitstekende energielabels. Vaak is een airco met een goed energielabel wel iets duurder in aankoop dan een airco met een minder goed label.

Toch verdient u dit vaak weer terug in de gebruikskosten. Energielabels lopen van G tot en met A, waarbij A het beste energielabel is.

Bekende airco merken

Met de hulp van een airco specialist in [var1] weet u zeker dat u kunt kiezen uit verschillende merken. Zo kiest u gemakkelijk het merk dat het beste bij u past. Hebt u uw oog laten vallen op een airco van een specifiek merk? Kies dan een installateur die ook met dit merk werkt: niet alle installateurs werken namelijk met alle merken!

Dit zijn een paar van de meest bekende merken als het gaat om airco’s:

 • Mitsubishi: dit merk is zeer bekend en biedt verschillende airco’s. Zowel mobiele units als volledig geïntegreerde airco’s.
 • Daikin: dit merk is één van de marktleiders op het gebied van HVAC-r systemen. Naast koelsystemen biedt het merk ook verwarming- en vriessystemen aan voor bedrijven en ondernemers.
 • Panasonic: dit merk staat bekend om haar uitstekende service en topkwaliteit. Panasonic streeft ernaar om zuinige airco’s te maken die lang meegaan.
mitsibishi airco

Mitsubishi

daikin airco

Daikin

panasonic airco

Panasonic


Airco onderhoud [var1]: waarom & wanneer?

Nadat u de airco hebt laten plaatsen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Het is slim om dit in ieder geval eens per jaar te doen. Dit voorkomt problemen en storingen op de lange termijn, en zorgt ervoor dat uw airconditioning efficiënt blijft werken: dit bespaart energiekosten!

Daarbij zorgt een schoon systeem voor een schone lucht en bent u verzekerd van een langere levensduur!

Airco onderhoud in [var1] bestaat uit deze werkzaamheden:

 • Het controleren van de airconditioning: de vakman checkt of alles nog goed en efficiënt werkt.
 • Het controleren van de filters en koelmiddelen: de installateur vult ook het koelmiddel weer bij, dit is iets dat u niet zomaar zelf mag doen.
 • Het reinigen van de filters: dit is belangrijk, omdat een airco met een smerig filter ook smerige lucht naar buiten blaast.
 • Het reinigen van de lekbak en de verdamper: het kan voorkomen dat er kalk ontstaat, de vakman zorgt ervoor dat dit goed schoon wordt.
 • Het controleren van de (isolatie van de) koelleidingen: hij checkt of deze niet lekken en vervangt eventueel de isolatie zodat er geen problemen ontstaan.
 • Het meten van het stroomverbruik: dit is een goede indicator van het verbruik van de airco. Is deze te hoog dan moet de vakman waarschijnlijk iets anders afstellen.


Zo wordt er onderhoud gepleegd aan uw airco.

Bekijk in deze video hoe airco specialisten te werk gaan.


Recente aanvragen:

airco merken

Airco laten plaatsen in [var1]? Bespaar op de kosten!

Wilt u de komende zomer ook koel doorkomen? Wees er dan op tijd bij en laat snel een airco plaatsen. Zo profiteert u in de winter bovendien van een installatie die uw ruimte efficiënt verwarmt, waardoor u ook nog eens op de energiekosten bespaart. Op zoek naar een airco service in [var1]?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes. Vergelijk de verschillende prijsopgaven op basis van prijs en aanbod, en zo kiest u de beste airco specialist! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen:


Wat kost een airco laten plaatsen?

De montagekosten van een airco beginnen vanaf €350,-. De kosten hangen nauw samen met het type airco dat u laat installeren. De kosten voor een airco inclusief montage beginnen bij een vast model vanaf €1.250,- tot €2.000,-. Een mobiele airco is al te plaatsen vanaf €400,- tot €600,-: hierbij is geen montage vereist.

Waar koopt u een goede airco?

Een goede airco koopt u het beste bij een ervaren airco specialist in [var1]. Deze helpt u met het kiezen van het juiste merk, het juiste model en het juiste type airco. Bovendien geeft hij een advies met betrekking tot de plaatsing en de exacte locatie.

Wat is de beste airco voor in huis?

Wat de beste airco voor in huis is, hangt af van uw situatie. Dit hangt samen met de inhoud van de ruimte die u wilt koelen, het vermogen van de airco en uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld dat de airco naast koelen ook verwarmt? En wilt u liever wel of geen buitenunit? Een airco installateur helpt met het kiezen van de beste airco voor in huis.

Wat kost een airco aan stroom?

Een vaste airco verbruikt gemiddeld 0,75 kWh aan stroom per uur: dit is een relatief kleine airco, geschikt voor het koelen van één ruimte. Bij een mobiele airco gaat het om 1 kWh stroom per uur: deze is in gebruik dus een stuk duurder dan de vaste airco. Het stroomverbruik verschilt per airco. Een airco installateur kan u hier meer over vertellen.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Wanneer een airco minder dan 3 liter aan koelmiddel bevat is het toegestaan om deze zelf te installeren. Dat wil niet direct zeggen dat dit een goed idee is. De kans is aanwezig dat er tijdens de montage beschadigingen ontstaan aan de muur of aan de airco. Een airco installateur stelt de airco bovendien goed af, zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.

Waar mag ik een buitenunit plaatsen?

Een buitenunit plaatst u het beste aan de achterkant of zijkant van uw huis, waar deze niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Is dit geen optie dan mag u in de meeste gevallen de buitenunit ook aan de voorkant van het huis plaatsen. Mogelijk heeft u hiervoor een vergunning nodig.

Hoe lang duurt het airco installeren?

De installatie van de airco neemt ongeveer 1 werkdag in beslag. Hoe lang de vakman precies bezig is, hangt af van de moeilijkheidsgraad van de situatie. Wilt u een multi-split airco laten plaatsen dan zal de vakman meer tijd kwijt zijn: hij moet dan ook leidingen aanleggen om de binnenunits met de buitenunit te verbinden.

Wie kan mijn airco installeren?

U schakelt het beste een ervaren airco installateur in voor de installatie van uw airco. De specialist geeft u bovendien een persoonlijk advies en begeleidt u tijdens de aankoop van de airconditioning. Wilt u verzekerd zijn van goede help, kijk dan of de installateur STEK-erkend is.

Hoeveel kost een airco installeren?

De montagekosten beginnen vanaf €350,- tot €400,- voor een split airco. Voor een multi-split airco liggen de installatiekosten rond de €600,- tot €650,- en wanneer u kiest voor een monoblock airco (zonder buitenunit) dan betaalt u gemiddeld €450,- tot €500,-. Voor de installatie van een mobiele airco betaalt u geen montagekosten.

Wie kan mijn airco installeren?

Dit hangt af van het vermogen van de airco en de inhoud van uw woning. In de meeste gevallen is één airco niet voldoende om het hele huis te koelen, zeker niet als het gaat om meerdere verdiepingen. Wilt u het hele huis koelen dan is het mogelijk om te kiezen voor een multi-split airco, waarbij de binnenunits op verschillende verdiepingen geplaatst worden.